Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 24. 11. 2023.

| Ekonomija

Niška "Tržnica" kupuje službeni automobil od 27.000 evra, direktor kaže vozi kola stara 20 godina

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
tržnica
Direktor kaže da će probati da prođu najjeftinije; ilustracija; foto: JV

JKP Tržnica iz Niša kupiće putem lizinga novi službeni automobil proizveden ove godine, sa brojnim tehničkim zahtevima, u vrednosti od više od 27.000 evra. Prvi čovek ovog preduzeća Goran Đorđević kaže da će gledati da odaberu ponuđača sa znatno nižom cenom i da im je novi automobil neopdhodan jer on, kao direktor, vozi 20 godina staro vozilo.

“Najmlađi” automobil koji to preduzeće ima staro je 20 godina i prešao je preko milion kilometara, a održavanje, ističe Đorđević, košta više nego kupovina novog automobila na lizing.

To zbog čega nam je potreban automobil nije pravo pitanje, znate čemu služi automobil. Ako pitate iz kog razloga kupujemo novi automobil, to je već druga priča. Prvo, mi smo išli na minimalni iznos, koliko sredstava imamo opredeljeno na toj poziciji. I što se mene tiče, nema potrebe za nekim skupim automobilom - navodi Đorđević.

Žali se da je kada je poslednji put išao za Beograd vozio 60 kilometara na sat, jer mu se kod Kragujevca već nešto pokvarilo.

3.200.000 dinara, odnosno oko 27.000 evra, jeste procenjena vrednost, ali svi koji se jave sa ponudom nižom od toga dobro su došli, poručuje Đorđević.

Što se tiče specifikacije, Tržnica traži belo vozilo proizvedeno 2023. godine.

Traže i vrstu motora 1.3 TCe 140 na EURO 6, sa maksimalnom snagom od 103 kilovata, zapremine 1.333 kubika, sa najvećom brzinom od 205 kilometara na sat, automatskim klima uređajem, dužinom od 4.359 milimetara, širinom od 1.814 i visinom vozila od 1.449 milimetara i sa zapreminom gepeka od 385 decimetara kubnih.

Od opreme, zahtevaju sistem za nadzor pritiska u pneumaticima, električno podizanje zadnjih stakala sa funkcijom isključivanja, full LED Pure Vision prednja svetla, električno podizanje prednjih stakala, ručno zatamnjivanje unutrašnjeg retrovizora, daljinsko centralno zaključavanje, grejano zadnje staklo, radio sa Bluetooth-om, USB-om i AUX-om, 12V utičnicu, tonirana stakla i drugo.

Na spisku su i električno podesiva i grejana spoljna ogledala, ISOFIX sistem pričvršćivanja dečijeg sedišta, informativni ekran u boji između instrumenata, tamnu unutrašnjost, senzor za kišu, felne sa dijamantskim sjajem, pozdravni scenario, funkcija povezivosti sa alikacijama Androit Auto i Apple CarPlay i presvlake u tamnosivoj boji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • rene

    13:25 // 26. 11. 2023.

    magarca da kupe ..pa njega neka jaše

  • Vladimir

    13:56 // 25. 11. 2023.

    Skandalozno

  • milutin

    10:04 // 25. 11. 2023.

    Za ono što si uradio u tržnici zaslužuješ da se voziš u zapregu a ne u auto od 27000e.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: