Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 29. 12. 2017.

| Ekonomija

Niske cene i kafane privlače turiste u Niš za novogodišnje praznike

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
filmski
Oko 4.000 turista dolazi u Niš; foto: Vanja Keser

Atmosfera u kafanama, gostoprimstvo, dobra atmosfera, niske cene, ali donekle i dozvoljeno pušenje u lokalima, kako kaže direktor Turističke organizacije Uroš Parlić, i ove godine mame veliki broj turista da novogodišnje praznike provedu u Nišu. Parlić kaže da ih je standarno najviše iz Bugarske, Grčke i Slovenije, a biće dosta i Slovaka.

Očekuje se da oko 4.000 turista, kaže direktor TON-a, stigne u Niš pred “najluđu noć”. Svi hoteli su prodali svoje kapacitete, a od očekivanih turista, oko 70 % će biti iz inostranstva.

Iako najviše ima Bugara, jedan broj dolazi i iz Slovačke, jer se Niš pozicionirao na turističkoj mapi zapadne Evrope - rekao je Parlić.

On dodaje da skoro sve niške kafane imaju organizovan doček Nove godine i dodaje da atmosfera u njima, ali i niske cene dovode turiste pred njihovu trpezu.

Iako je uvrženo mišljenje da turisti uglavnom u Niš dolaze zbog takozvanog “pušačkog turizma”, Parlić kaže da to nije istina, jer i u Bugarskoj, ali i u drugim delovima Evrope, postoji mogućnost da se zapali cigareta.

Sigurno je da ima i toga, ali ne koliko se misli. Ljudi dolaze zbog atmosfere, a ne zbog pušenja - kaže Parlić.

Na samom trgu, na kojem će u "najluđoj noći" zasvirati poznati pop-rok bend Van Gog, Parlić predviđa da će biti oko 10.000 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    17:15 // 31. 12. 2017.

    Niske cene za strance,za Nas luksuz

  • Zivkovic

    09:42 // 31. 12. 2017.

    Dolaze kazu zbog "pusackog turizma"sto je normalno zato sto ga je odavno ova zemlja "popusila".Najbolje je na licu mesta se uveriti kako ovoliko dugo najpusackiji narod opstaje.Ne zelim da cujem njihovu novogodisnju poruku jos koliko pusenja do ozdravljenja.Medicina kaze od pusenja se dobija rak a ne bolji zivot.Da poverujemo u teoriju pusackog turizma,mozda stvarno bude to,bolji zivot.

  • N.N.

    14:11 // 30. 12. 2017.

    Beograd ocekuje zaradu od stranih turista kako se procenjuje i javljaju mediji oko 50 miliona eura, a Nis bi trebalo da zaradi bar trecinu od te sume. Nisu neke pare ali ih treba pametno uloziti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: