Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 13. 12. 2023.

| Ekonomija

Niške pijace oronule, ali "Tržnica" kupuje automobil za više od 26.000 evra

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
otc 12
Na OTC-u nebezbedan "krov"; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Iako su pojedine pijace u Nišu u lošem stanju, a za pet i po godina posao u tom preduzeću izgubilo je više od 60 ljudi, JKP Tržnica će putem lizinga kupiti novi automobil za oko 26.300 evra sa PDV-om, od AC Krunić, od kojeg je nedavno automobil nabavila i Opština Pantelej.

Zakupci Otvorenog tržnog centra u Nišu žale se na nehigijenu, “krov” čine nestabilni limovi, a CD bačen iza tezgi, na kome piše “Grad duhova”, možda najbolje opisuje tamošnje stanje. Često se građani žale i na loše uslove na Durlanskoj pijaci, kao i onoj na Bubnju.

Međutim, Tržnica je odlučila da kupi novi službeni automobil i na tenderu je tražila belo vozilo proizvedeno 2023, zapremine 1.333 kubika, sa najvećom brzinom od 205 kilometara na sat, automatskim klima uređajem, dužinom od 4.359 milimetara, širinom od 1.814 i visinom vozila od 1.449 milimetara i sa zapreminom gepeka od 385 decimetara kubnih.

Od opreme, zahtevali su sistem za nadzor pritiska u pneumaticima, električno podizanje zadnjih stakala sa funkcijom isključivanja, full LED Pure Vision prednja svetla, električno podizanje prednjih stakala, ručno zatamnjivanje unutrašnjeg retrovizora, daljinsko centralno zaključavanje, grejano zadnje staklo, radio sa Bluetooth-om, USB-om i AUX-om, 12V utičnicu, tonirana stakla i drugo.

Na spisku su bili i električno podesiva i grejana spoljna ogledala, ISOFIX sistem pričvršćivanja dečijeg sedišta, informativni ekran u boji između instrumenata, tamna unutrašnjost, senzor za kišu, felne sa dijamantskim sjajem, pozdravni scenario, funkcija povezivosti sa aplikacijama Androit Auto i Apple CarPlay i presvlake u tamnosivoj boji.

AC Krunić jedini je ponuđač koji se javio na tenderu, pa je Tržnica, po nešto nižoj ceni od procenjene vrednosti (27.000 je bila procenjena vrednost, a konačna cena sa PDV-om je oko 26.300 evra), odlučila da od njih kupi automobil.

Podsetimo, direktor Tržnice Goran Đorđević je ranije za Južne vesti rekao da im je novo vozilo neophodno jer on, kao direktor, vozi automobil star 20 godina, koji je prešao preko milion kilometara.

Inače, od AC Krunić iz Niša “dačiju” je nedavno kupila i Opština Pantelej, a po oceni stručnjaka za automobilizam taj tender bio je “štelovan”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neko iz mase

    10:39 // 14. 12. 2023.

    A Pantelejsku rade godinu dana. Sad su tu istovarili sav krš tezgi koje nemaju gde da bace.

  • Kavurma Demokrste bivse

    00:05 // 14. 12. 2023.

    Kod Dzmaru u Brzi Brod se sve fogovara sa trosarinci (kvsntas).Znaju svi koliko se lspa na svski kombi.

  • Гага

    16:50 // 13. 12. 2023.

    Пијаце ће,"изумрети";штаће човек на пијацу,када је у "Максију"све боље и јефтиније,а услови примерени21.веку!А ту су и мале пиљаре на сваком ћошку?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: