Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 30. 12. 2015.

| Ekonomija

Niški Aerodrom probio sve rekorde po broju putnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
wizz
"Wizz Air" svojim linijama oborio rekorede niškog Aerodroma; foto: Vanja Keser/arhiva

Svečano je dočakana 35.519 putnica na niškom Aerodormu u ovoj godini, što je rekordan broj putnika tokom jedne godine od kada Aerodrom u Nišu postoji.

Svetlanu Petrović, rođenu Nišlijku koja živi u Oslu, na Aerodromu “Konstantin veliki” sačekalo je gradsko rukovodstvo, a u Gradskoj kući joj je dobrodošlicu u Niš poželela i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Jubilarna putnica je istakla da joj linija “Wizz Air”-a od Niša do Malmea puno znači.

Prvi put sam koristila “Wizz Air” do Niša i baš je lepo što je ovako nešto omogućeno, jer puno znači kada avionom dođete direktno u svoj grad - rekla je Petrovićeva.

Ministarka je podsetila da je 2014. obećala da će se više pažnje obratiti na nišku vazdušnu luku i da je rekordni putnik potvrda dobrog rada.

Nastavićemo da ulažemo u ovaj aerodrom. On je važan ne samo za Srbiju, već i za region i očekujemo i 80.000 putnika. Mali aerodromi u Srbiji biće značajni za povezivanje i razvoj turizma - rekla je Mihajlovićeva.

Grad Niš je ove godine uredio prilazni terminal na Aerodromu, a planira se, kako je najavio gradonačelnik Niša, i ulaganje u deo vazdušne luke koji se bavi kargo transportom.

Podsetimo, posle više od 2 godine bez zvaničnih komercijalnih letova, sa niškog Aerodroma redovne linije ka Bazelu i Malmeu, u junu ove godine, uveo je “Wizz Air”.

Vrlo brzo, zbog zainteresovanosti putnika, bilo je jasno da će rekord o 35.518 putnika iz 2006. godine biti probijen, a mađarski avio-prevoznik će iz Niša leteti i od marta 2016. godine kada kreće letnji red letenja.


Možda avionom i do Istanbula

Kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, od marta naredne godine bi jedna avio-kompanija iz Turske, koju nije imenovao, mogla da uvede redovnu liniju do Istanbula.

Ima nekoliko zainteresovanih operatera za tu liniju do Istanbula i čekaju nas pregovori. Prilika za to je bio i nedavni Srpsko-turski privredni forum. Ali dok se to ne desi, to su samo planovi - rekao je Perišić.

Jedan od potencijalnih avio-prevoznika mogao bi da bude i turski “Pegasus” koji je dokumentaciju o Aerodromu “Konstantin veliki” tražio još juna ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • penzos

    10:26 // 3. 1. 2016.

    Samo u banana drzavama putnicki avioni prilikom sletanja nadlecu sam centar Nisa!!! Vojni avioni odnosno neverovatno dosadni helikopteri svakodnevno prelecu nad nasim glavama. Niko u Nisu nije radosan zbog toga. Nislije su taoci Niskog aerodroma. Izmestite aerodrom, tamo gde ste planirali jos pre 50 godina.

  • Miroslav Jović

    11:18 // 31. 12. 2015.

    Čestitke rukovodstvu i zaposlenima na niškom aerodromu!!!. Želim im bar duplo veći promet u 2016. godini, ali stranih turista koji će preko te avio luke doći i vratiti se u Malme i Bazel, zadovoljni provodom u Južnoj i Istočnoj Srbiji. Pitanje je turističkih radnika koliko će imati zaradu sad kad se ovaj aerodrom stabilizovao u radu. Počela je bitka za svakog turistu!.

  • ilija

    09:11 // 31. 12. 2015.

    Bedno....Sa ovoliko malo putnika se hvale ..Samo milion putnika godisnje ima nekog smisla..Jedino sto Beograd to nece dozvoliti po cenu da ukine aerodrom..a u Nisu nema ama bas nikog da se bori za ovaj aerodrom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: