Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 29. 7. 2017.

| Ekonomija

Niški “Leoni” - za “radnike koji ne kukaju i bore se za bolju budućnost”

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
leoni
"Leoni" dobio pogon i u NIšu; foto: M.Z.

Pokazavši tek napravljenu prvu žicu, predsednik Aleksandar Vučić otvorio je još jednu fabriku Leonija u Nišu. U novom pogonu rade ljudi koji ne kukaju, ne žale se i bore se za bolju budućnost svoje dece, kako kaže Vučić, i poručuje Leoniju da će im dati bolje uslove od bilo koga na svetu za gradnju još fabrika.

Ova investicija, koju država subvencioniše, vredna je 22 miliona evra i treba da zaposli 2.200 ljudi.

Vučić se zahvalio menadžmentu Leonija što vole Srbiju i iznenađen što ova nemačka kompanija gradi 2 fabrike u Meksiku i Ukrajini, zatražio je da grade još pogona u Srbiji.

Šta god vam ponude bilo gde u svetu, mi ćemo vam ponuditi bolje uslove. Imamo dosta velikih i siromašnih gradova, dođite kod nas, dajemo najbolje uslove - poručuje Vučić.

leoni2-m.z Sa prvom žicom iz "Leonija"; foto: M.Z.Predsednik je istakao da je posebno srećan zbog Niša koji nije više dolina gladi već postaje bolje mesto za život.

Pre 5 meseci kada smo postavljali kamen temeljac pričali su da to radim zbog izbora, evo nema nikakvih izbora i neće ih ni biti, a fabrika je završena brzinom kojom sam i ja iznenađen - naglašava Vučić.

Pored ove nove fabrike Leonija, i postavljanja kamena temeljca za fabriku Cumtobel na putu ka Niškoj Banji, predsednik Srbije najavio je i nove investicije u Niš. Posetom Leoniju, Vučić završava dvodnevni obilazak juga Srbije.

 


Bulatović: Vučić i Leoni danas, kao Barbarosa i Stefan Nemanja

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović više puta se zahvalio Aleksandru Vučiću zato što “radi i brine” za Niš, a pritom “nije rođen u njemu”, i današnje otvaranje fabrike uporedio je sa susretom Stefana Nemanje i nemačkog cara Fridriha Barbarose u Nišu koji se dogodio krajem jula 1189. godine.

Neka se mi, njihovi potomci, služimo njihovim primerom, i ovim danas, gradimo bolju budućnost za naše narode i države - kaže Bulatović.


Konferencija za novinare opet bez pitanja novinara

Predstavnicima medija opet je uskraćena mogućnost da postave pitanja. Podsetimo, juče je , posle potpisivanja ugovora sa Cumtobelom, bilo je dopušteno samo novinarima RTS-a i Pinka da postavljaju pitanja.

Danas je konferencija za medije završena odmah posle obraćanja predsednika Vučića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Velibor

    18:50 // 30. 7. 2017.

    Pre nego sto bogohulis, gresnice neuki, nauci nesto o Srbskoj istoriji i vladarima koji su od naroda pravili gospodu, a od drzave carstvo. Porediti Stevana nemanju sa Vucicem je non sense u bilo kom smislu. A Leoni bi za vreme Barbarose bio neki sitni trgovac.

    • Mirko

      01:55 // 31. 7. 2017.

      A ti nauči prvo srpski jezik! Prema fonološkom pravopisu pišemo srpski jer tako izgovaramo. Pridev je dobijen od osnove srb i nastavka ski između kojih dolazi do jednačenja suglasnika po zvučnosti pa od zvučnog b dobijamo bezvučno p.

  • Mexico

    12:11 // 30. 7. 2017.

    Ma ovaj Lambrozo je mnogo vickast. Sta je uradio za grad? Nista naravno. Vučići, nisi mogao goreg da postaviš

  • Postena i fer borba

    10:47 // 30. 7. 2017.

    Sa jedne strane menadzment firme,crni sindikati i drzavna uprava a sa druge-radnci!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: