Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 4. 12. 2023.

| Ekonomija

Niški “Parking servis” kupuje još jedno vozilo za “Oko sokolovo”

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
oko sokolovo
Traže da bude hidbrid i da je proizveden ove godine; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Pored dva vozila koja “krstare” niškim ulicama i snimaju one koji su se nepropisno parkirali, JKP Parking servis nabavlja još jedno, a procenjena vrednost tendera je 9 miliona dinara.

Parking servis Niš raspisao je pre nekoliko dana tender “Nabavka vozila za sistem za kontrolu i naplatu parkiranja putem mobilnog video nadzora”, kojim traži novo teretno vozilo ne starije od 2023. godine.

Automobil će biti korišćen za sistem Oko sokolovo, pošto je u nabavci navedno da je potrebno da može da na krovu nosi specijalnu nadgradnju najmanje težine od 40 kg.

Tenderom koji je otvoren do 8. decembra se traži i da ono bude hibrid i da ima sisteme za kontrolu stabilnosti, proklizavanja pogonskih točkova, automatsko kočenje kod mogućnosti sudara, sisteme za prepoznavanje pešaka, biciklista, saobraćajnih znakova, kameru za vožnju u rikverc i drugu opremu.

U samoj nabavci se ne navodi procenjena vrednost, ali u izveštajima Parking servisa i Planu nabavke stoji da je to 9 miliona dinara.

Podsetimo, Oko sokolovo je na ulicama Niša od 1. jula 2022, a dva vozila plaćena su oko 9,3 miliona dinara British Motors-u.

Inače, Oko sokolovo je u prvih 7 meseci ove godine u Nišu "zaradilo” više od 53,7 miliona dinara (oko 450.000 evra).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PetarM

    09:14 // 5. 12. 2023.

    Svaka nepromišljena "automatizacija" pa i "Oko sokolovo" ima mane.. Ne može se samo sedeti u kolima i "tipkati". Ako se već trude, da "poboljšaju stanje" , onda bi trebalo i da budu pažljiviji. Ima dosta obeleženih "parking mesta" koja nisu propisnih dimenzija np. Uč. Tasina, nekoliko i dalje.. Na sva pitanja i zahteve stanara, ostaju "nemi". Na ukazivanje na nepravilnosti, ništa! Država u..

  • Dragan Petrovic

    08:52 // 5. 12. 2023.

    Coravim Nislijama i treba neko "oko" da progledaju...vlast i g-dja templarka uziva do aprila u represiji...a u gradu haos u saobracaju i dalje,Jedina korist je punjenje budzeta koje sigurno ne ide u izgradnju parkinga,vec u necuju kampanju...DNO BEZ DNA...usput,neka prodju ulicom Nade Tomic...

  • Budimka

    01:02 // 5. 12. 2023.

    Jel se neko seca uopste kako je ta forma krenula i kako je bilo neustavno data javna imovina na koriscenje? Ili smo se poistovetili sa zlostavljačem da bi nas manje bolela nepravda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: