Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 26. 11. 2022.

| Ekonomija

Niški Startap centar pokreće Zelenu školu, najboljima novčane nagrade

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
ntp
Najbolje ideje biće nagrađene; foto: JV/J. A.

Otvorene su prijave za Zelenu startap školu a svi koji prođu selekciju imaće zadatak da, uz mentorsku podršku, rade na osmišljavanju ideja i rešenja iz oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena. Prijave traju do petka, 2. decembra.

Startap centar Niš realizuje Zelenu startap školu u okviru projekta “Budući gradovi jugoistočne Evrope” koji sprovode Naučno tehnološki park Niš i Grad Niš. Organizatori kažu da su definisani izazovi na kojima će se raditi u školi.

Inovativna rešenja i poslovni podeli u svrhu unapređenja biorazgradivim otpadom, čiste, jeftine i zdrave forme individualnog, privatnog i javnog transporta i unapređenje energetske efikasnosti uz obezbeđivanje energetske bezbednosti o snabdrevanja obnovljivom, “čistom” i lokalno dostupnom energijom, izazovi su kojim ćemo se baviti - navode organizatori.

Škola je namenjena studentima, diplomcima, istraživačkim timovima i startapovima. Timovi moraju da imaju najmanje dva, a najviše pet članova, od kojih makar jedan mora da bude punoletan a najmlađi član može da ima 16 godina. Prilikom odabira, organizatori će gledati raznovrsnost timova, ideju sa kojom takmičati dolaze i potencijal.

Cilj Zelene startap škole je osnaživanje timova, upoznavanje sa najvažnijim pojmovima, metodama i procedurama sa namerom da posluži kao inspiracija svima prilikom ulaska u svet tehnološkog preduzetništva - kažu iz organizacije.

Zadatak timova je da uz mentorsku podršku osmisle ideje i potencijala rešenja za navedene izazove, a na kraju i da prezentuju ono što su radili. Najbolja 3 tima biće novčano nagrađena, a pobednički tim dobija priliku da realizuje svoju ideju i za to bude dodatno nagrađen.

Zainteresovani mogu da se prijave do petka, 2. decembra na ovom linku, a škola će biti realizovana od 5. do 11. decembra u Naučno tehnološkom parku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seljak

    08:27 // 27. 11. 2022.

    Šta reći a ne zaplakati. NTP i projekti, smešno i žalosno. Još im samo fali "stručnjak" iz Klera.

  • Jova1245

    00:21 // 27. 11. 2022.

    Koliko su pismeni ovi nepismeni iz snsa govori i ovo! Ne mogu sami nits da urade. Kao fora start up a u stvari neko druga da radi za njih!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: