Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 11. 11. 2023.

| Ekonomija

Niški Veterinarski institut kupio službenu "škodu" za više od 36.000 evra

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Škoda
Nova "škoda" stiže u Niš; ilustracija; foto: M. M.

Nakon jednog propalog, drugi pokušaj niškog Veterinarskog specijalističkog instituta da preko tendera kupi službeni automobil uspeo je. To će biti “škoda”, pošto je jedini i izabrani ponuđač Auto Čačak. Cena sa PDV-om je oko 36.600 evra.

Prvi put ove godine Veterinarski institut raspisao je javnu nabavku vrednu oko 34.000 evra bez PDV-a u aprilu. Tada su tražili crnu limuzinu sa toniranim staklima, sa najmanje šest zvučnika, vazdušnim zavesama, kao i retrovizor sa automatskim zatamnjenjem.

Imali su i druge zahteve, ali je tender propao, pošto se, takođe, odazvao samo Auto Čačak, ali je obrazloženje bilo da njihova ponuda ne sadrži sve potrebne obrasce.

Novi pokušaj usledio je krajem oktobra, kada je ponovo raspisan tender, doduše, sa sniženim kriterijumima - više nisu zahtevali vazdušne zavese, grejane spoljne retrovizore, uređaj za pranje farova, kameru za pomoć pri parkiranju unazad, naslone za ruke, senzor za kišu, grejače prednjih sedišta, minimum šest zvučnika i svetla za čitanje.

Ipak, procenjena vrednost ostala je ista - 4 miliona dinara, što je oko 34.000 evra.

Komisija je dvadesetak dana kasnije odlučila da dodeli ugovor u vrednosti od 3.583.620 dinara bez PDV-a, odnosno 4.300.344 dinara sa PDV-om Auto Čačku, koji se opet jedini odazvao.

Članovi komisije za javnu nabavku bili su Zoran Raičević, kao predsednik komisije, Marko Stojiljković, kao zamenik predsednika i članovi i zamenici članova Vladimir Marjanović, Ilija Živanović, Sonja Nikolić, Ilija Jovanović, Ivana Blagojević, Marija Stojiljković, Zorica Božić i Snežana Novićević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • manjinsko vecinsko

    18:22 // 17. 11. 2023.

    kada drzava vidi da u tome nema profita ona daje privatniku da to vodi i placa,renta ali da niste na jug sa ovim sns kumovima koi prozvace sve to i traze istog u eu da glumi za ove kako bi i dalje radili isto na stetu ljudima.sve po eu standardu

  • uzbrdo nizbrdo

    18:43 // 16. 11. 2023.

    danas je privatan kapital berze itd a sve to ide nekuda.tu ima kesten lepo bi bilo da ima i pcelara.bez neki problem da nadgu mesto,pomoc itd.kujundgije za neko jaje da vam kalajsaju sudove znaci dio toga itd zato i neko vidi to itd

  • ili ris

    18:11 // 16. 11. 2023.

    trebalo bi da znate da i kina nije uspela.rezim,jevtina radna snaga itd mi tu vidimo tu istoriju ispred nas prazna sela putevi nema ih,losi su ambulante itd a danas mercedese jure do grad i natrag ko ima itd.to je ipak nauka.to neceg sto je bilo sa tovarima zlata nekada danas nema te pare da se to ponovi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: