Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 18. 5. 2023.

| Ekonomija

Niški Veterinarski institut odbio “škodu” na tenderu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Škoda
(Ne)očekivana odluka?; foto: M. M.

Uz obrazloženje da ponuda Auto Čačka ne sadrži sve potrebne obrasce, Veterinarski institut u Nišu odbio je da kupi “škodu” na tenderu za nabavku službenog automobila. Pošto je to bila jedina ponuda, zaposleni za sada ostaju bez metalik crne limuzine sa toniranim staklima, čija je procenjena vrednost bila oko 34.000 evra bez PDV-a.

Veterinarski institut tražio je i da automobil ima najmanje šest zvučnika, vazdušne zavese, retrovizor sa automatskim zatamnjenjem, kao i da vozilo bude novo i nekorišćeno.

Nakon teksta Južnih vesti o tome, čitaoci su komentarisali da sve "miriše" na "škodu oktaviju kombi", da "škoda" ispunjava sve uslove "101%", ali i da je "iz samih uslova paketa opreme jasno da odgovaraju jednom modelu poznate SNS marke vozila".

Cena koju je Auto Čačak ponudio bila je oko 30.590 evra bez PDV-a, odnosno oko 36.700 evra sa PDV-om.

Međutim, za razliku od većine niških preduzeća i ustanova čije su vozne parkove poslednjih meseci i godina “osvežavale” upravo "škode", komisija niškog Veterinarskog specijalističkog instituta ocenila je da ovog puta nedostaju određeni obrasci.

Naručilac obustavlja postupak zato što se ponuda ponuđača odbija zato što ponuda ne sadrži sve konkursnom dokumentacijom propisane obrasce - piše u Odluci o obustavi postupka.

Kako je navedeno, ponuda ne sadrži “izjavu o ispunjenosti tehničkih karakteristika ponuđenog dobra”, kao i da postoje i “drugi nedostaci zbog kojih je nemoguće utvrditi sadržinu ponude ili nije moguće uporediti je sa drugim ponudama”. Drugih ponuda, međutim, nije ni bilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Megatrend stručnjak

    11:13 // 19. 5. 2023.

    Državna revizorka institucija treba da proveri plan javnih nabavki u toj firmi , odnosno dali je kupovina luksuznog auta planirana ili se radi o samovoljnoj odluci direktora.

  • Alo

    18:24 // 18. 5. 2023.

    Za njihove potrebe treba Dacia Duster a ne Škoda!

  • Nisam ja lopov

    14:24 // 18. 5. 2023.

    Ili komisija nije znala da se vraća prethodni direktor iz Beograda ili stari direktor hoće da pokaže da je pošten. U svakom slučaju škoda će stići samo čekaju malo da se slegne prašina i ova tema padne u zaborav.

    • Nisi , nisi

      15:59 // 18. 5. 2023.

      Što mačka rodi, to miša lovi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: