Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 13. 11. 2019.

| Ekonomija

Niški "Vodovod" u kreditima, a pozajmljuje 2,5 miliona "Železničaru"

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
novac
Novac im treba za tekuće troškove; Foto: A. K.

Finansijske probleme koje ima od starta nove sezone niški rukometni klub Železničar pokušaće da reši pozajmicom od 2,5 miliona dinara koju je tražio od JKP Naissus - preduzeća koje je “pod kreditima” i na čijem je čelu bivši predsednik kluba Igor Vučić. Novac im je neophodan za svakodnevni rad, kaže prvi čovek kluba Ljubomir Pavlović, a tražili su ga i od drugih preduzeća, ali je samo Vodovod na to pristao.

Da Javno-komunalno preduzeće Naissus da na zajam 2,5 miliona dinara Želji - aminovalo je Gradsko veće, uz komentar da to učine ako pozajmica ne ugrožava njihovo poslovanje.

Poznato je da je Vodovodu Gradsko veće prethodnih meseci odobravalo kredite, među kojima je i onaj za očuvanje finansijske stabilnosti preduzeća od 850.000 evra koji uskoro treba da isplate. Uzeli su i pozajmicu od 56 miliona dinara sa rokom otplate od 60 meseci, aprila ove godine, a obrazloženo je da im taj novac treba da nabave ono što im je potrebno za rad.

I pored toga u JKP Naissus kažu da imaju dovoljno para i da mogu da pozajme novac rukometašima, a danas bi trebalo da bude održana sednica Nadzornog odbora na kojoj će to biti i ozvaničeno.

Aktuelni predsednik niškog rukometnog kluba Ljubomir Pavlović kaže da Vodovod nije jedino preduzeće od kojeg su tražili da im pomogne, ali da su među gradskim oni jedini pristali.

Mislim da nije ništa sporno što smo pitali nekog da nam pozajmi novac. To nije sponzorstvo, to je pozajmica koju ćemo mi morati da vratimo prvom prilikom kada budemo došli do novca, to jest kada budemo prevazišli ovaj problem koji imamo - priča Pavlović.

Novac Vodovoda, na čijem čelu je Igor Vučić - koji je pre nešto više od godinu dana morao da podnese ostavku sa pozicije prvog čoveka Železničara zbog sukoba interesa, klub će da iskoristi za tekuće troškove i funkcionisanje kluba.

Pavlović kaže da i mnogi privrednici daju “finansijske injekcije” Želji, kao i pojedinci, ali da je i dalje glavni sponzor Grad koji iz budžeta daje najviše para.

Ne bih voleo da se to politizuje sada, jer politika stvarno sa tim nema nikakve veze, ja vam to garantujem. To je bio i moj prvi uslov da bih prihvatio da budem predsednik kluba, ali da je Grad trenutno najveći sponzor kluba jeste - napominje Pavlović.

Pojašnjava da je i pored toga teško kada klub zavisi od samo jednog sponzora, kao što je slučaj sa niškim, jer bi mogao da se ugasi kada finansiranje stane, te da se zato trude da nađu više manjih kako bi klub ozdravio.

Očekuje da će uz planirani budžet i domaćinsku politiku, Železničar uskoro izaći iz finansijske krize. Prioritet za ovu sezonu im je, kako su ranije i najavili, stabilizacija budžeta i ulaganje u omladinske pogone.

Podsetimo, da je finansijska situacija u klubu loša je prvi put još pre nekoliko meseci, kada je napuštao Želju, ukazao bivši trener Veselin Vujović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realan

    10:10 // 14. 11. 2019.

    Čini mi se da su se opozicioni botovi izjednačili sa ovim aktuelnim napredno nepismenim.
    Odakle ovoliko zlobe i pakosti u vama jadni ljudići? Jeste li detaljno upućeni u temu o kojoj ovde laprdate?
    Neki naučnik gore spominje nepoštovanje finansijskih procedura,menica...Prijatelju sedi jedan!
    Ajde uključite neku Zadrugu ili Farmu,Štalu...pošto vam sport i klubovi ne trebaju.
    Jadni polusvete!

  • Joradan Trnotravac

    07:20 // 14. 11. 2019.

    Ovako se radi od 1945. Partizanski sistem, iste pare, narodne, drugi vrte u krug i na kraju se, ipak, obogate. Tako je i sa Zveydom, Partizanom... Promene, kažu vlastodc[ci: PORED MENE!

  • Bata

    02:47 // 14. 11. 2019.

    A ovaj se ne trezni. Masine pokvarene, kamioni i vozila parkirani i rashodovani leze po placu,nas posao rade privatnici, neki klinci i zene lakog morala po firmi kolo vode.Razvlaci ko sta stigne.Sluzbena vozila ni direktor ni njegov vozac ne vracaju mesecima u firmu. Kvarove na magistralnom cevovodu gde curi i po 30 litara u sekundi niko vec mesecima ne opravlja. Plata se ne zna kad ce. Neizdrzivo

    • Realan

      12:27 // 14. 11. 2019.

      Da si bar 1 rec rekao istinuti pa ajde, a ovako sve slagao. Ali dobro Andrejevic te zaduzio ocigledno dobro

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: