Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 27. 3. 2019.

| Ekonomija

Niški aerodrom otvoren za avione i kad je zatvoren

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
aerodrom
Zatvoren, ali otvoren; foto: D. P.

Iako je naredba Direktorata civilnog vazduhoplovstva u kojoj se navodi da će Aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu imati takozvano vreme otvorenosti od 16 sati nedeljno zbunila javnost, u niškoj vazdušnoj luci objašnjavaju da ovo nije novina, te da su uvek imali neko radno vreme zbog racionalizacije resursa. Ističu da ovo ne znači da neće opsluživati avione kada su zatvoreni, već da će tada biti neophodna najava za sletanje.

Prema naredbi Direktorata niški aerodrom od 31. marta do 26. oktobra 2019. godine radiće ponedeljkom i četvrtkom dvokratno, sredom uopšte neće biti otvoren, a petkom, subotom i nedeljom biće otvoreni popodne po dva do tri sata.

Ništa se značajno nije promenilo, mi smo otvoreni za sve avio-kompanije 24 sata dnevno uz prethodnu najavu. Nije novina, samo je sada dobilo na značaju jer su neki mediji preneli tu naredbu Direktorata - kaže Ivanka Stanisavljević, portparol aerodroma.

Kaže da će, iako prema rasporedu u sredu nije vreme otvorenosti aerodroma, on svakako raditi jer po letnjem redu vožnje tog dana poleću avioni za Malme, Cirih i Beč.

Aerodrom "Konstantin Veliki" je osim u objavljeno vreme otvorenosti, na raspolaganju za prihvat i otpremu svakog vazduhoplova koji je najavio sletanje i to u bilo kom periodu dana, svakog dana u godini. Po tom principu ni jedan vazduhoplov nije odbijen ili je morao da sleti drugde zbog zatvorenosti našeg Aerodroma u celokupnom prethodnom periodu - saopštili su iz niškog aerodroma.

Objašnjavaju da su u takozvano vreme otvorenosti avionii mogu sleteti i bez prethodne najave, a službe Aerodroma su prisutne “u broju i funkcionalnoj spremnosti koja odgovara kategoriji kako je aerodrom klasifikovan”.

Zbog racionalnog korišćenja raspoloživog radnog vremena, tj. mogućnosti da Aerodrom rad svojih službi organizuje onda kada je potrebno avio-kompanijama u svakom pojedinom slučaju: u redovnom saobraćaju, čarter saobraćaju, pri specijalnim namenskim letovima i pri kargo letovima, Aerodrom ostalo vreme rada službi organizuje saglasno vremenima koje avio-kompanije najave - kažu u Aerodromu.

Napominju da to praktično znači da se rad operativnih službi, pa i otvorenost Aerodroma, prilagođavaju stvarnim potrebama i time se racionalnije koriste resursi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Predlog

    09:27 // 28. 3. 2019.

    U cilju dalje racionalizacije može se uvesti broj telefona na koji bi svi koji žele da slete na Niški aerodrom pozvali sat vremena pre sletanja, a neko će već doći da otvori aerodrom.

    • Ouzo

      21:39 // 28. 3. 2019.

      Dragi putnici,
      Nema potrebe da bacate leba na pistu,celicna ptica sama ce da sleti!
      Katanac se nazire!

  • jos jedna laz ministarke

    20:05 // 27. 3. 2019.

    Zar nije ta ministarka rekla da ce aerodrom od preuzimanja raditi 24/7

  • Već poznto

    19:27 // 27. 3. 2019.

    Počinje laku noć deco.Pa vidite ko je predsravljao"tupavu Srbiju"ko je protestovao ili ovi drugi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: