Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 26. 11. 2014.

| Ekonomija

Niški i hrvatski privrednici ugovarali saradnju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
hrvati
Sastanak biznismena u RPK Niš

Regionalna privredna komora Niš ugostila je 15 kompanija iz Hrvatske koje su pokazale zainteresovanost da razviju svoje poslovanje i na teritoriju južne Srbije, a za to su im neophodni partneri iz Niša.

Badel, INA maziva, Končar elektroindustrija, Radež, Istragrafika samo su neka od preduzeća iz Hrvatske koja su svoje ideje i potencijale predstavila kolegama iz Niša.

U Srbiji posluje 220 firmi sa hrvatskim kapitalom. Robna razmena je poslednjih godina uvećana, a postoje i višegodišnji kontakti kompanija iz Niša i Hrvatske i ovo je idelna prilika da se započnu neki razgovori o eventualnoj saradnji - rekao je Goran Masnec, predsednik Hrvatske gospodarske komore.

Domaćin biznismenima iz Hrvatske bio je zamenik predsednika Regionalne privredne komore Nebojša Bogdanović koji je rekao da u Nišu postoje dobri preduslovi za investiranje.

Niš je pogodan i za grinfild i za braunfild investicije, odličan milje za investiranje i ja očekujem da će i kompanije iz Hrvatske širiti svoje poslovanje i u ovom delu Srbije - rekao je Bogdanović.

Prvi čovek hrvatskog Badela, najpoznatijeg po konjacima, Mirko Babić naglasio je da je njegova firma i kupac i prodavac na srpskom tržištu.

Prodajemo svima dobro poznato piće, a kupujemo destilate, najviše šljivu iz Blaca, Prokuplja i Aleksandrovca. Želja nam je da proširimo broj dobavljača - rekao je Babić.

Sa predstavnicima hrvatskih kompanija bio je i ambasador ove zemlje u Srbiji Gordan Marketić, koji je naglasio da je robna razmena između dve zemlje na kraju 2013. godine bila oko 550 miliona evra.

Nekada je bila veća od jedne milijarde, ali primetan je rast u protekloj godini. Ovde ste svi zajedno da biste videli da li ima mogućnosti za bolju saradnju kako bi cifra robne razmene bila još veća - rekao je Marketić.

Ambasador je kasnije razgovarao i sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem gde je rečeno da vazdušni saobraćaj, prehrambena i mašinska industrija imaju potencijal da postanu osnov ekonomske saradnje između Niša i Hrvatske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ekonomija

    13:31 // 29. 11. 2014.

    Dve 'VELIKE EKONOMSKE SILE' nema sta. Ako su se dogovorili onda mi gradjani nemamo sta da brinemo.

  • Fly from Niš

    16:47 // 26. 11. 2014.

    Dodatak na vest :)
    http://flyfromnis.blogspot.com/2014/11/ambasador-hrvatske-postoji-realna-mogucnost-za-uspostavljanje-zracnog-prometa-izmedju-Nisa-i-Pule-ili-Krka.html

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: