Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 15. 8. 2018.

| Ekonomija

Niški "predizborni" akva-park još nema ko da gradi

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
akva-park
Neizvesno je da li će kraj Niške Banje uopšte biti izgrađen akva-park; foto: Wikipedia

Iako je memorandum o izgradnji akva-parka na Loznom kalemu potpisan pre dve godine i to samo par dana pred glasanje na lokalnim izborima u Nišu, a to je bilo jedno od udarnih predizbornih obećanja ove vlasti, crnogorska firma koja je bila vrlo zainteresovana da gradi na ovom prostoru, kako kaže gradski većnik za privredu Mihajlo Zdravković, trenutno ne želi da zida vodeni park blizu Niške Banje i neizvesno je da li će on uopšte i biti izgrađen.

Pitanje je hoće li se građani ikada "okupati u predizbornom obećanju" gradske vlasti, jer su poslednjiih nedelja potpuno oprečne izjave aktuelnih čelnika o dugonajavljivanoj izgradnji akva-parka nadomak Niša.

Od pravdanja da je za raspisivanje javnog poziva za investitore falio “jedan papir”, kako je nedavno rekao gradonačelnik Darko Bulatović i najava da će to biti uskoro jer ima “više zainteresovanih”, izgradnja vodenog parka je sada pod znakom pitanja.

Većnik za privredu Mihajlo Zdravković kaže da firma Aquaterra solutions sa kojom su pre 2 godine, u jeku predizborne kampanje, potpisali Memorandum o razumevanju, trenutno nije zainteresovana da gradi zbog drugih investicija koje ima.

U ovom trenutku mi kao Grad nemamo ni jednog zainteresovanog partnera. Mi možemo sutra bukvalno da raspišemo konkurs, ali je nama interes da taj konkurs uspe, a ne da ga samo raspišemo da bi ga raspisali - kaže Zdravković.

Mihajlović kaže da je na osnovu pisma o namerama koje je potpisano sa crnogorskom kompanijom, Grad izradio elaborat i dobio saglasnost Vlade da se 5 hektara zemljišta na Loznom kalemu ustupi besplatno. Međutim, kada je Grad završio sav posao, kako kaže većnik, usmeno su obavešteni da se u ovom trenutku “zastaje sa investicijom”.

Tvrdi i da “jedini zainteresovani investitor” nije odustao od izgradnje, već da trenutno ulaže novac u druge oblasti.

Ukoliko neko postoji i zainteresovan je mi ga pozivamo da se javi i obrati se pismom o namerama, ukoliko se niko ne obrati mi ćemo ipak raspisati javni poziv da vidimo, jer možda postoji neko ko želi da investira, ali ne želi da se obrati pismom o namerama i ukoliko nakon tog javnog poziva ne budemo dobili ni jednog investitora, onda ćemo videti šta ćemo i na koji način raditi i da li ćemo izgraditi akva-park - ističe Zdravković.

Ako se do kraja sledećeg meseca niko ne javi da je zainteresovan da gradi vodeni park blizu Niške Banje, javni poziv će biti raspisan i nakon toga će biti poznato šta će biti sa zemljištem na Loznom kalemu, na kome je odavno trebalo da bude tobogana i bazena.

Podsetimo, osim crnogorske kompanije koja je "trenutno odustala", pre godinu dana je predstavnik kompanije Italnis, sa kojom je 2013. godine posel puno peripetija raskinut ugovor o kupovini Loznog kalema, rekao da su ponovo zainteresovani za izgradnju vodenog parka u ovom delu Niša, ali da će u javnom pozivu učestvovati sa novim partnerima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djoka

    23:45 // 16. 8. 2018.

    imao sam 20 kad je pocela prica o akva parku i radovao sam se tome. sad imam 50, i ono sto zelim da kazem svima onima koji su ucestvovali u neizgradnji akva parka nije bas pristojno. verovatno ce moji pra pra unuci da docekaju neki kamen temeljac, ko zna kada ce neko tu stvarno i da se okupa.
    pa sad svi vi vidite gde ste i za sta ste i da li mozda niste ni za to nesto.

  • gorche..

    13:17 // 16. 8. 2018.

    Mi stanovnici N. Banje i NIša imaćemo na umu lažna obećanja kada budu sledeći izbori... I oni bivši su to obećavali pa su otišli u istoriju. Za jednu sijalicu se čeka po nekoliko meseci da se zameni, red vožnje (vikendom) katastrofa, udarne rupe. Pojedine ulice u N.Banji nemaju rešeno trajno pitanje kanalizacije. O kakvim to avionima i kamionima pričamo.

    • Tivat

      07:19 // 17. 8. 2018.

      A,sto cekate sledece izbore,zakazite protest ispred opstine i smenite neradnika nesposobnjakovica!

  • Milisav

    12:29 // 16. 8. 2018.

    Zapenili za akva-park, pa će srce da ih strefi. Umesto da se konsultuju sa Holanđanima /to se verovatno dobro naplaćuje/, i razvijaju agrar i imaju liniju za preradu, da se nešto ponudi Svetu, oni bi da se brčkaju 2-3 meseca, za koliko će biti i sezonci zapošljeni. Nemaju akal. U krajnjem, da imaju, ne bi se prihvatili posla kojeg rade, već bi se zahvalili biračima i prepustili boljima od njih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: