Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 1. 4. 2020.

| Ekonomija

Niški privrednici pomažu najugroženijama, Grad poziva i druge da pomognu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
pomoc
POmoć i u robi; Ilustracija; foto: FB Crveni krst Niš

Na račun Grada Niša, kako piše na zvaničnom sajtu, počele su da stižu donacije privrednika, a pomoć se ogleda i u robi. O sumi i količini ne govore, ali pozivaju i druge koji mogu da pomognu.

U prošlih nekoliko dana, Grad Niš je, kako kažu, preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte kontaktirao neke od uspešnih firmi koje posluju u Nišu i koje su, u više navrata ranije, već bile društveno odgovorne.

Poziv je bio molba da se uključe u akciju prikupljanja donacija za kupovinu hrane i higijenskih sredstava za najugroženije sugrađane za koje je već počela podela paketa, a svakodnevno im se spremaju i obroci.

I da solidarnosti i humanosti ne nedostaje u ovom teškom periodu, ne samo za stanovništvo Niša, već i za nišku privredu, potvrđuje činjenica da su već počele da pristižu prve donacije kompanija na račun Grada Niša, a pomoć pristiže i u robi - piše na sajtu Grada.

Ko je i kako pomogao, iz Grada nisu obavestili, ali je Filip Moris poslao obaveštenje da je zdravstvenim centrima u Srbiji donirano oko 400 hiljada evra vredne laringoskope, infuzione pumpe, pacijent monitore, aspiratore i aparate za inhalacionu sedaciju.

Sa svoje strane, kako piše na sajtu, Grad izdvaja značajna sredstava za pružanje pomoći onim stanovnicima kojima je, u teškim i specifičnim uslovima, ona najpotrebnija.

Pozivaju i druge koji su u mogućnosti da pomognu - sredstva mogu da uplate na namenski račun Grada Niša 840-744141843-14 (tekući dobrovoljni transferi od fizičkih i pravnih lica u korist nivoa grada), sa pozivom na broj po modelu 97 87-521.

Oni koji mogu da pomognu u robi, mogu se obratiti na mail [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: