Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 27. 5. 2020.

| Ekonomija

Niškom "Vodovodu" odobreno zaduživanje od 560.000 evra, još jedan kredit za "Medianu"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vodovod niš
Vodovod zatražio kredit za osnovna sredstva; foto: JV arhiva

Kako bi nabavili osnovna sredstva i nesmetano obavljali svoju delatnost, iz JKP Naissus su tražili i dobili odobrenje Gradskog veća za zaduženje od 560.000 evra. U preduzeću kažu da još nisu uzeli ni cent, a da će dinamika zaduživanja zavisti od potreba. Mediani odobren još jedan kredit za tekuću likvidnost.

U obrazloženju koje stoji uz saglasnost Veća da odobri zaduženje niškom Vodovodu piše da se kredit uzima u dinarskoj protivrednosti po kursu koji će biti važeći na taj dan, a planirane su dve tranše - prvo 260.000, a onda još 300.000 evra.

Međutim, u Vodovodu kažu da se preduzeće još nije zadužilo po ovom kreditu.

Ništa nije podignuto za sada. Neće ni biti iskorišćena sva sredstva. Ovo su samo predviđena sredstva, već će se usmeravati sa potrebama preduzeća i koliko će biti utrošeno zavisi od realizacije predviđenog plana - kažu u Vodovodu.

Potvrđuju da je novac namenjen nabavci osnovnih sredstava za rad.

Uglavnom su to sve sredstva neophodna za funkcionisanje proizvodnje vode - vodomeri, kompresoi i tako dalje i sve u skladu sa planom javnih nabavki i dinamikom tog plana za 2020. godinu - kažu u Naissus-u.

Kredit bi trebalo da se realizuje do kraja godine do kada su na snazi i važeći programi poslovanja i javnih nabavki, pa i odobrenje Gradskog veća.


“Mediani” odobrenje za 40 miliona dinara

Na pretprošloj sednici Veća odobreno je zaduživanje i JKP Mediana od 40 miliona dinara i to, kako stoji u obrazloženju, za tekuću likvidnost.

Za istu namenu, ista suma je odobrena i u februaru ove godine, a kako je ranije objašnjeno, takav kredit se uzima poslednjih nekoliko godina i otplaćuje se na godinu dana po niskim kamatnim stopama.

Ovo kreditno zaduženje planirano je Programom poslovanja JKP Mediana za 2020. godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    13:54 // 31. 5. 2020.

    Jel vodovod toliko bogat da se polupismeni direktor vozi novom škodom, tehnički i rukovodilac pr. vode Dasterima a svi zajedno ne znaju gde rade.

  • David Štrbac

    15:55 // 29. 5. 2020.

    Treba mnogo para, dva krpljenja muljnih ispusta na glavnom cevovodu si platili 60000 E, tek plate neradnicima tipa Jumbo, Draganče, Bojzi.

  • Naissus

    12:41 // 28. 5. 2020.

    Napredovala i demokratija kad Petar krenuo i svoje da smenjuje. Samo napreDNO!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: