Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:17, 24. 11. 2015.

| Ekonomija

Nišlijama prezentovane ideje za samostalni biznis

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sajam
Nišlije zaiteresovane za preduzetništvo; foto: Vanja Keser

Oko 200 preduzetničkih predloga i ideja predstavljeno je na Sajmu preduzetništva u Nišu, koji je prvi takav organizovan u Srbiji.

Zainteresovane Nišlije su išle od štanda do štanda, slušale ideje i predloge, a dobile su i besplatne savete o tome šta je sve potrebno za pokretanje biznisa, kako mogu da smanje rizik, kolika su neophodna početna sredstva i kako da analiziraju tržište.

Veoma smo ponosni što možemo da pružimo podršku i ovom programu u njegovom nastojanju da poveća broj zaposlenih podizanjem preduzetničkog duha u Srbiji i podržavajući one koji se hrabro odluče da pokrenu sopstveni biznis. Nadamo se da će ovi sajmovi preduzetništva pružiti motivaciju i inspiraciju ljudima koji su nedavno ostali bez posla i pomoći im da prepoznaju prilike da pokrenu sopstveni biznis - rekla je Laura Pavlović, direktorka kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID.

sajam Foto: Vanja KeserSajam, na kojem su prezentovane preduzetničke ideje iz oblasti trgovine, usluga, proizvodnje i poljoprivrede organizuje Srpska asocijacija menadžera (SAM), uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Privredne komore Srbije, regionalnih privrednih komora, gradske uprave Niša i organizacije ENECA.

Ovim sajmom želimo da ukažemo učesnicima na to da za pokretanje sopstvenog biznisa nije potreban ogroman novac, kako se to često misli, već je moguće pokrenuti biznis i sa nekoliko hiljada evra - kazala je je izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

Više informacija o pokretanju sopstvenog biznisa svi zainteresovani mogu da nađu na sajtu www.novipocetak.rs, a nakon Niša isti sajmovi biće organizovani u Kruševcu i Subotici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zahav

    04:45 // 27. 11. 2015.

    Kao i uvek, savete dele oni koji nikada nista nisu radili. Sajam, prilika da se potrose pare za samoreklamiranke raznih nevladinih poltrona. Da li je iko ikada zahvaljujuci sajmu poceo posao?

  • xyz

    13:09 // 26. 11. 2015.

    Kako otvoriti cevabdzinicu.. :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: