Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 5. 8. 2021.

| Ekonomija

Nišlije brinu da će još jednu zimu dočekati uz stare kotlove, nadležni kažu da stiže i lista i novi poziv

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Zagađenje vazduha
Rezultati ovih dana, kažu u Kler-u; Foto: Vanja Keser

Nišlije koje su se tokom juna prijavile na konkurs za subvencionisanje zamene starih ložišta brinu da će još jednu zimu dočekati uz stare peći, jer zvaničnog spiska još nema. Da nema razloga za brigu i da listu onih kojima će država i Grad novčano pomoći očekuju narednih dana, kažu u Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj i najavljuju još jedan javni poziv.

Iako se na poziv Grada i države da zamene stara ložišta prijavio manji broj korisnika od očekivanog, komisija još nije objavila listu onih kojima su subvencije odobrene. Zato građane brine da neće imati vremena da završe svu proceduru oko kupovine i montiranja do početka grejne sezone.

Ja sam ih zvao, kažu biće. Ti kotlovi treba da se kupe kada se dobije subvencija, firme ih nemaju uvek na lageru, treba naći majstora i eto je zima. Oni ne mogu da pregledaju dokumentaciju nas koji smo poslali, a šta bi bilo da se prijavilo 300, 400 domaćinstava kao sto su očekivali. Bilo bi provereno do proleća sledeće godine - kaže Nišlija koji čeka rezultate.

Iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj poručuju da nezavisna komisija proverava dokumentaciju i da spisak očekuju narednih dana.

Komisija koja je formirana na nivou grada završava ovih dana i biće naravno objavljeni svi spiskovi- kaže Dušan Radivojević iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj.

Podsetimo, za zamenu individualnih ložišta iz budžeta Grada Niša i Ministarstva zaštite životne sredine izdvojeno je 17,6 miliona dinara, što je, kako je ranije rečeno, dovoljno za 200 domaćinstava. Kako se prijavilo stotinak njih, građani mogu da očekuju još jedan javni poziv za zamenu ložišta, poručuju iz KLER-a.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • miksa

    10:07 // 6. 8. 2021.

    Leti ne možeš da dišeš od vrućine i napeklok asfalta, zimi vazduh smrdi. Zapitajmo se drage moje nišlije, da li je ovaj grad zdrav za život uopšte!?

  • Miki

    20:48 // 5. 8. 2021.

    Drva se kradu na milione m³ niko ne kontroliše,najviše privatna šuma gde nisu poznati vlasnici,strašno.Planine postadoše gole.

    • LudiMilojko

      11:13 // 6. 8. 2021.

      Nista novo evo godinama gledam prema sicevo planine sa obe strane kad prolazim.Nekoliko mesta gde su posekli veliki deo suma dalje stoji golo samo trava sada.Polako se i siri dodju svreme na vreme secu dalje.

  • Ugalj=Karcinom

    19:49 // 5. 8. 2021.

    Treba jos ljudi da umiru od karcinoma pluca.Ugalj loseg kvaliteta da se trosi sto vise.Izgleda da je to interes.Rekli ste da ce te zabeaniti upotrebu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: