Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 22. 1. 2018.

Nišlije plaćale grejanje i sugrađanima sa enormnom potrošnjom, a da to nisu ni znale

Kapija One koji enormno troše subvencionisali ostali korisnici daljinskog grejanja; Foto: JV / P. Blagojević

U izveštaju državnog revizora o Gradskoj toplani navodi se da je ovo preduzeće u 2016. godini, bez ikakve konsultacije ili obaveštenja, oko 5,6 miliona dinara naplatilo građanima koji realno nisu potrošili kilovate u tom iznosu. Kako navodi DRI, Nišlije koje se greju preko Toplane platile su i deo potrošnje svojih sugrađana koji su imali enormno veće račune zbog energetske neefikasnosti zgrada u kojima žive, ali i gubitaka na mreži i neispravnih podstanica.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • hess

    10:49 // 22. 1. 2018.

    Postoje samo 2 resenja. katanac ili privatizacija pa sa svakim ko hoce usluge poseban Ugovor bez lopovskog fiksnog dela.

    • bole

      13:21 // 22. 1. 2018.

      to kad bi uradili 90% javnih preduzece posle prva dva meseca nebi pozitivno poslovavala ,jer bi rashodi bili bar duplo veci od prihoda !

    • nisliski mohikanac

      18:44 // 22. 1. 2018.

      to oni I hoce,evo banke su privatne pa su povoljne kao,i sve ostalo pa su skuplji proizvodi nego spolja,i benzin je privatan pa se zalite da je skup,a tek kad se monopol pruvatizuje tu je berba

    • Borko

      08:00 // 24. 1. 2018.

      E tek će gazde da nas ogreju. U Engleskoj su počeli sa privatnicima u komunalnim delatnostima ali su se brže vratili starom sistemu nego li što su uveli nov. Gazde zanima profit uz što manja ulaganja i to je pravilo njihovog poslovanja.

  • ogorceni

    11:02 // 22. 1. 2018.

    Pa odluku da se preko 120% placa na teret Grada, tj sada Toplane nije donela Toplana, nego nesposobna gradska vlast i vecnici koji se ne razumeju u grejanje kao i gradonacelnik , stiteci svoje licne i stranacke interese. Toplana ulaze i trudi se da osposobi i ucini podstanice sto efikasnijim ali potrebno je da i gradjani ulazu u svoje objekte.Odluka o pokrivanju troskova preko 120%, je populizam

  • Anonimus

    12:33 // 22. 1. 2018.

    Nama treba trideset godina stabilna i jaca ekonomija da bi mogli nesto da uradimo. Minimalac bi trebalo sad da bude 30000 hiljada bez inflacije, badava sto hiljada i za prvo dete kad su plate mizerne. Sve je ostalo laz i konfuzija gde se ne zna ko sta i za kog placa, a pricamo da imamo i mozemo da pomognemo svima. Obecajte pa se javite posle godinu dana sa ispunjenim obecanjima. Smesno.

  • G Ilic

    17:21 // 22. 1. 2018.

    Sto placam drugima ajd nekako al sto se celu zimu smrzavam u stanu to je za posbnu pricu. Preko 40 godina zivim u zgradi i nikada losije grejanje nije bilo jos nam uvalili kalorimetre i tu nas opljackali, pustaj koliko hoces na najjace badava kad u radijatorima dolazi mlaka voda. Sta li im placam kad se vise grejem na klimu.

    • upravu ste

      06:08 // 23. 1. 2018.

      Najezim se kad je napolju oko deset stepeni,jer iskljuce grejanje.

  • Mnogo ste bre naivni!

    03:19 // 23. 1. 2018.

    Za novembar mi došlo 6500 a za decembar 8800,i znate šta-ruže na tarasi mi pustile pupoljke kolko je bilo topao decembar.Kažu danas prosečna temperatura je u decembru bila veća za 3 stepene od prethodnog zato je došlo ČAK 2000 veći račun EJJJ!A da su bili ledeni dani?Još nešto,računao sam da nije bilo natprosečno toplo,i tih kao 120% i sl.Došlo bi mi možda i 20000.To je neka velika mućka,vidim Ja!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: