Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 2. 12. 2016.

| Ekonomija

Nišlije uz "start-stop" aplikaciju mogu da plaćaju parking po minutu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Parking servis uveo plaćanje po minutu; foto: Jelena Nešić
Parking servis uveo plaćanje po minutu; foto: Jelena Nešić

Umesto po satu, Nišlije svoje parking mesto mogu da plaćaju po minutu uz pomoć „start-stop“ aplikacije koja im omogućava da plate onoliko koliko su parkirani, što je novina JKP „Parking servisa“.

Direktor „Parking servisa“ Marko Janković kaže da se na ovaj način izlazi u susret vozačima jer će manje platiti, a vreme parkiranja mogu da pokrenu i zaustave sve dok su u određenoj zoni.

Znamo da građanima znači svaki dinar i zato im naša "start-stop" aplikacija omogućava da recimo u prvoj zoni budu parkirani 30 minuta i za to plate 25 dinara. Minuti se sabiraju na mesečnom nivou i korisnik do 10. u tekućem mesecu dobija račun za prethodni mesec – kaže Janković.

Nišlije koje se odluče da koriste ovu aplikaciju moraju da zaključe ugovor u Korisničkom servisu JKP „Parking servis“ u ulici Orlovića Pavla 24 u Nišu. Nakon toga dobijaju korisničko ime i lozinku za pristup aplikaciji. Primer aplikacije za plaćanje po minutu; Jelena Nešić Primer aplikacije za plaćanje po minutu; Jelena Nešić

Aplikaciju nakon toga mogu da preuzmu sa "Google play" prodavnice za android, a za IOS operativni sistem sa "App" prodavnice. Korisnik upisuje registarsku oznaku vozila i bira odgovarajuću zonu, a zatim pritiskom na polje Start započinje plaćanje, a zaustavlja pritiskom na Stop – objašnjavaju u Parking servisu.

U ugovoru, kažu, može biti navedeno i više vozila, ali je potrebno da je korisnik aplikacije i vlasnik vozila. Račun se, dodaju, formira na osnovu mesečnog obračuna ukupno utrošenih minuta parkiranja za svaku zonu ponaosob, i dostavlja se korisnicima na kućnu adresu.

Aplikacija se može koristiti za opšta zonirana parkirališta, ne i za posebna. Pravo na ugovor i korišćenje aplikacije imaju korisnici koji nemaju prethodna dugovanja za neplaćene dnevne karte – kažu u Parking servisu.

Zahtev za korišćenje aplikacije i ostale dodatne informacije mogu se dobiti na sajtu „Parking servisa“ i u Korisničkom servisu.

Podsetimo, "Parking servis" je ovu mogućnost naplate parkiranja najavio još krajem januara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milan ,,,,,

    22:02 // 2. 12. 2016.

    pa trebalo im je par godina zA ovakav projekat, ovo postoji vec 2 god u bgu.... ali sto juzneje to tuznije.

  • sale

    14:12 // 2. 12. 2016.

    Mozda jedina dobra stvar koju je ova nesrecna gradska vlast uradila za svojih 5 godina vladavine...

  • lahor

    13:26 // 2. 12. 2016.

    Luda kuca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: