Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 18. 10. 2020.

| Ekonomija

Nišliji poveren razvoj aerodroma u Trebinju

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti, Direkt
avion
Stanković do sada radio na niškom aerodromu ; foto: Vanja Keser

Nekadašnji direktor saobraćaja Aerodroma "Konstantin Veliki", u vreme dok je ova vazdušna luka bila u vlasništvu Nišlija i imala konstantni rast putnika - Mladen Stanković, postavljen je za direktora novoosnovanog preduzeća Aerodrom Trebinje. Stanković o novom angažmanu nije želeo da govori za Južne vesti, a o njegovom radu u Nišu i o tome da li je aerodrom u Trebinju samo predizborni adut ili će avioni ipak leteti za njega, pisao je bosansko-hercegovački portal Direkt.

Nakon odluke da država preuzme niški aerodrom, Stanković je sa ostalim menadžmentom smenjen i tada je prebačen u Službu za zemaljsko opsluživanje, u preduzeću Aerodromi Srbija koje rukovodi malim aerodromima u Srbiji.

Stanković nije želeo da govori za Južne vesti o novoj funkciji na kojoj je postavljen, a iako je obećao da će odgovoriti na pitanja koja su mu poslata mejlom, zasada odgovora nema.

On nije odgovarao i na pitanja bosansko-hercegovačkog Direkta, a u svom tekstu kolege iz susedne zemlje bavili su se potencijalnim razvojem trebinjskog aerodroma i Stankovićevog angažmana.

Bojan Avramović, doskorašnji direktor Regionalne razvojne agencije Jug, koji je zajedno sa Stankovićem i ostatkom menadžmenta "Konstantina Velikog“, kako piše ovaj portal, pre nekoliko godina "podigao“ niški aerodrom, kaže da je Stanković veoma zaslužan za razvoj niške vazdušne luke.

On je operativac i čovek koji će vrlo savesno i pošteno da radi posao. Dobili ste najboljeg, dobar je dečko, biće od njega nešto. Međutim, postavljen je za direktora nekog virtuelnog preduzeća i treba da sprovede nešto što je drugi osmislio i za šta neko drugi treba da da pare - kaže Avramović za Direkt.

Stanković je master inženjer saobraćaja, a iako je do sada radio jedino na niškom Aerodromu, po oceni novinara Direkta, taj posao je obavljao odlično. Iako je smenjen nakon odličnih rezultata, sada ga isti oni koji su ga smenili, postavljaju za direktora u Trebinju jer se u izgradnju aerodroma u Trebinju uključila Srbija koja će finansirati izgradnju i putem koncesije upravljati njime 30 do 35 godina.

Dođe vreme kada kvalitet ispliva na površinu. Mi smo malo preterali sa brojem putnika i onim što smo radili, to se nije sviđalo onima u Beogradu i onda su krenuli da nas na sve moguće načine ograniče. Mi se nismo dali i na kraju su morali da uzmu aerodrom, jer drugačije nisu nikako mogli da ga stave pod kontrolu i mi smo se onda povukli - kaže Avramović.

Početkom septembra sa sedištem u Trebinju osnovano je preduzeće Aerodrom Trebinje, a kako je dogovoreno njime će upravljati Javno preduzeće sa sedištem u Nišu Aerodromi Srbije, na čijem je čelu nekadašnji većnik Mihajlo Zdravković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Alisa u zemlji luda!

    21:14 // 19. 10. 2020.

    Ma šta lupate koji napredni kadar DA SIGURNI GLASOVI SU VAM NAPREDNI KADAR A KAD TREBA DA ZAPOSLITE TADA SU TO BIVŠI ŽUTI, GE SEDAMNAEST I OSTALA KAMARILA nema više sigurnih glasača kada zapošljavati i postavljate one koji ni godinu dana nisu u stranci tako i ovo direktor čega kog aerodroma o čemu pričate o Niškom aerodromu jedno je sigurno SVI STE ISTI koristite siromahe za svoje pohlepne ciljeve

    • Ouzo

      18:55 // 21. 10. 2020.

      Nije strasno,popiti, ponekad i Bromazepan ! Takva su vremena !

  • Bojan

    13:07 // 19. 10. 2020.

    Jedno je sigurno - niko sa aerodruoma nece plakati za njim

  • Dzamutka

    21:52 // 18. 10. 2020.

    Kakav je to vokabular , izvesnog Avramovica ? Sta znaci "dobar decko"?
    Sve je to ista ekipa ,pod okriljem sns-a, bilo da su bivsi clanovi , nekakve satelitske partije ,organizacije, pokreti... Svi oni znaju, da samo na Vucicevom stolu ima mrvica i ne napusta im se okruzenje sns-a !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: