Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 10. 4. 2019.

| Ekonomija

Ništa od letova Niš - Hurgada

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
egipat
Egipatska kompanija odbijena; foto: wikimedia/Anna Zvereva

Avioni ipak neće leteti od Niša do popularnog egipatskog letovališta Hurgade, jer je zahtev njihove avio-kompanije FlyEgypt odbijen u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo. Kako saznaju Južne vesti, letovi koje je početkom marta u Nišu najavio ambasador ove zemlje Amr Alguveilija, trebalo je da budu čarteri, a ne redovna avio-linija.

Kako piše Aviatica, ovu liniju je želela kompanija FlyEgypt, a prema još nepotvrđenim informacijama, odbijeni su po savetu Ministarstva saobraćaja.

Neprihvatanje ponude, nezvanično, obrazloženo je time što planirane letove "ne podrazumeva međudržavni sporazum o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje".

Nezvanične potvrde o odbijanju letova od Niša do Egipta dobili su i novinari Južnih vesti, a više bi o tome trebalo da se zna sutra.

Podsetimo, let sa "Konstantina Velikog" do Hurgade egipatski ambasador i gradonačelnik Niša Darko Bulatović ocenili su kao veliku i neiskorišćenu šansu za povezivanje dva grada ne samo zbog turizma, već i privredne saradnje.

Egipatska kompanija je, kako je tada rečeno, zahtev uputila Direktoratu za civilni vazdušni saobraćaj, odakle se očekuju i odgovori na novinarska pitanja o odbijanju letova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olga

    15:43 // 11. 4. 2019.

    Ocekivano. Ma gadi mi se kad pomislim na Beograd. LOPOVI LOPOVI LOPOVI!!!

  • slavko

    11:16 // 11. 4. 2019.

    Nista i od zlatnog doba ko sto onaj rec,nista od nista.

  • Naissus

    11:09 // 11. 4. 2019.

    Sve smo to vec znali … onog trenutka kad smo im "poklonili" aerodrom, znali smo sta nas ceka. A neki od vas ipak su se nadali, zar ne? Pa, nadajte se i dalje, nada umire zadnja ….

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: