Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 12. 2. 2016.

| Ekonomija

Niža cena grejanja u Nišu zbog jefinijeg gasa

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
grejanje
Manja cena primeniće u računima za januar; foto: arhiva JV

U januarskim računima za grejanje, koji će narednih dana stići na adrese Nišlija, varijabilni deo biće obračunat po manjoj ceni od dosadašnje, jer je zbog niže cene energenata došlo do korekcije, saopštili su iz Toplane Niš.

Kako objašnjavaju, umesto dosadašnjih 5,12 dinara za varijabilni deo računa građani koji koriste daljinsko grejanje plaćaće, počev od januarskih računa, 4,82 dinara po utrošenom kilovat-satu.

Do promene je došlo usled smanjenja jedinične cene energenta na tek prispelim, januarskim fakturama, a u skladu sa Uredbom Vlade RS. Izvršena je kalkulacija nove cene varijabilnog dela računa za uslugu grejanja, koja će biti niža u odnosu na dosadašnju - navode u Toplani.

Nove cene grejanja usvojio je Nadzorni odbor Toplane na jučerašnjoj sednici. Ove cene bi naknadno trebalo da usvoji i Gradsko veće.

Podsetimo, poslednja promena cena je bila u oktobru, kada je cena varijabilnog dela snižena sa 5,56 na 5,12 dinara po kilovatu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prevaren nislija

    14:47 // 20. 2. 2016.

    Meni su racuni za decembar i januar veci u proseku za po 4000 dinara. Sto zbog grejanja sto zbog vecih racuna za struju...do decembarskog racuna zbir troskova je bio 8500din a decembar i januar su 12500.oba meseca...

  • Milutin M.

    13:07 // 20. 2. 2016.

    Račun je stigao i iznosi 6300 dinara. Predhodni 5300 dinara. Ne vidim da je jeftinije, naprotiv. A kada se dignu kuka i motika...

  • Cinik

    10:12 // 20. 2. 2016.

    Računi su konačno stigli. Naravno, viši nego ikad. Da je narod malo pismeniji, umeo bi i da pročita i rastumači ono što mu piše u računima, a ne da lupeta napamet. Svima je u januaru potrošnja bila bar 50% veća. A plaća se samo 60% od potrošnje, a ostatak u maju. To "pojeftinjenje" je najobičniji spin. A vi platite i uživajte u uverenju da je sve to samo predizborna kampanja. Naivčine...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: