Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 12. 2. 2016.

Niža cena grejanja u Nišu zbog jefinijeg gasa

grejanje Manja cena primeniće u računima za januar; foto: arhiva JV

U januarskim računima za grejanje, koji će narednih dana stići na adrese Nišlija, varijabilni deo biće obračunat po manjoj ceni od dosadašnje, jer je zbog niže cene energenata došlo do korekcije, saopštili su iz Toplane Niš.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ahm

    15:58 // 12. 2. 2016.

    Sta rade izbori.Manji racuni,vracaju pare otetih oporezovanjem zakasnelih plata,vracaju pdv za bebe,najavljuju platu od za majke sa troje dece,otvaraju puteve,fabrike,stanice...

  • Kalča

    16:07 // 12. 2. 2016.

    Hm... Da nije UPSS-a.

  • Kalča

    16:34 // 12. 2. 2016.

    Prevaranti. Smanjuju cenu varijabilnog dela na 4,82 din, iako je realna cena 3,5 din. Najveći lopovluk je u fiksnom delu koji treba da iznosi maksimalno 14 din, a ne 28 din, kao sada. Plate se nalaze u fiksnom, a ne u varijabilnom delu. Razna vidljiva i nevidljiva finansiranja se vrše uglavnom iz fiksnog dela. Dakle, protesti su obavezni. Smanjili su cene, ali, ako ih pritisnemo, smanjiće još.

  • Optimista

    16:57 // 12. 2. 2016.

    Kad je vest loša prirodno je očekivati nezadovoljstvo i kritike, ali je neverovatno da kad je vest dobra imamo cinične komentare koji samo truju dušu svima koji ih čitaju, a naročito onima koji ih pišu. Pokušajte nekad da se obradujete i pohvalite neku vest. Verujte, biće vam bolje!

  • Ing Zoran Vukov

    20:47 // 12. 2. 2016.

    Prevara koju građani ne shvataju je u naplati fiksnog dela tokom cele godine i kada se energija ne isporučuje. Ove uplate su AKONTACIONA KUPOVINA kwh a količina kuplenih kwh dobija se delenjem sa cenom za kwh. SVAKA ROBA IMA SAMO JEDNU PRODAJNU CENU.Na ovaj način toplana krije STVARNO PLAĆENI kwh koji je daleko veći.Treba sabrati sve uplate za 12 meseci i podeliti sa cenom kwh da bi znali cenu kwh

  • Tutko

    23:20 // 12. 2. 2016.

    Ma sva ta lažna obećanja su prevare i gužvanje inteligencije građana i imaju za cilj obmanjivanje građana pred izbore.
    Ali ovog puta ‚‚prevaranti‚‚ će biti kažnjeni glasom birača.

  • vrana

    23:34 // 12. 2. 2016.

    Toplana i vodovod imaju velike gubitke zbog dotrajalih instalacija a te troskove placaju gradjani.

    • Cobi

      08:51 // 13. 2. 2016.

      Ne skreći problem,gubitke imaju zbog:nestručnog,bahatog,sebičnog i sumnjivog rukovođenja direktora i menadžmenta.Ajde molim te Mukica i vodovod?

  • Saša

    20:42 // 13. 2. 2016.

    Ovo nije tačno račun za januar je veći od računa za decembar. Računi su veći nego ikad

    • Maja

      18:09 // 14. 2. 2016.

      U pravu si! Juce platila racun, veci za 1000 dinara u odnosu na decembrski. Koliki ce nam racuni biti izgleda jedino zavisi od necije dobre volje.Nikako od cene gasa i potrosnje. Predlazem objedinjenoj naplati da pored saltera stave secer i vodu.Mnogima ce trebati.

  • Slavoljub Djokic

    23:45 // 13. 2. 2016.

    Racun nije stigao, ali je problem toplana Jug koja nas je grejala konstantno 24 casa dnevno vise od trideset dana, Obrazlozenje da je kvar na kotlovima bice naplaceno preko kalorimetara od gradjana kao dva dodatna na ime odrzavanja kako sistema ( fiksni deo ) tako i odrzavanja UGI.Kome se zaliti kada ih vlast stiti.

  • DR

    15:17 // 14. 2. 2016.

    Promenite naslov,nije "jefinijeg gasa" nego "jeftinijeg gasa"
    Inace ste super :)

    Pozdrav

    • Ljilja

      21:05 // 19. 2. 2016.

      Selo gori, baba(dr) se ceslja...

  • tomicanis

    13:34 // 15. 2. 2016.

    Kada,kada bi toplana otpustila 1/3 VSS koji stvarno su visak i kada, kada bi sama stampala svoje racune ima mesta za manju cenu grejanja, i mnogi bi se vratili na daljinsko grejanje, ali, ali partijska "solidarnost" to nece dozvoliti.Fiksni deo, ko mi da obrazac za izracunavanje svaka mu cast, mesto za veliku manipulaciju-kradju.

  • Cinik

    10:12 // 20. 2. 2016.

    Računi su konačno stigli. Naravno, viši nego ikad. Da je narod malo pismeniji, umeo bi i da pročita i rastumači ono što mu piše u računima, a ne da lupeta napamet. Svima je u januaru potrošnja bila bar 50% veća. A plaća se samo 60% od potrošnje, a ostatak u maju. To "pojeftinjenje" je najobičniji spin. A vi platite i uživajte u uverenju da je sve to samo predizborna kampanja. Naivčine...

  • Milutin M.

    13:07 // 20. 2. 2016.

    Račun je stigao i iznosi 6300 dinara. Predhodni 5300 dinara. Ne vidim da je jeftinije, naprotiv. A kada se dignu kuka i motika...

  • Prevaren nislija

    14:47 // 20. 2. 2016.

    Meni su racuni za decembar i januar veci u proseku za po 4000 dinara. Sto zbog grejanja sto zbog vecih racuna za struju...do decembarskog racuna zbir troskova je bio 8500din a decembar i januar su 12500.oba meseca...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: