Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:40, 10. 8. 2018.

| Ekonomija

Njuz.net: Grad Niš poklanja Južne vesti državi

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Njuz net o pritiscima na Južne vesti
Satira ili stvarnost?

Vest o pritiscima Vlade Srbije na Južne vesti nije promakla ni satiričnom portalu Njuz.net. Aludirajući na veoma spornu odluku gradskih vlasti Niša da Državi poklone lokalni aerodrom, njuzovci su "zamislili" i malo izmenjen scenario poklanjanja, a za sve našli i ekonomsko opravdanje.

U tekstu pod nazivom "Grad Niš poklanja Južne vesti Državi", opisan je ceo postupak - od finansijskog opravdanja, preko analize svrsishodnosti, do procedura koje bi u ne-tako-dalekoj budućnosti mogle da budu primenjene. Bulatovic, cenzura, mediji Ironija; foto: Arhiva Južnih vesti/Vanja Keser

Podsetimo, iako ni posle intenzivne šestomesečne kontrole nisu u poslovanju Južnih vesti pronašli ni jedan jedini prekršaj, pozivajući se na uredbu koja se odnosi isključivo na javni sektor, poreski inspektori su utvrdili da taj portal za porez navodno duguje milionski iznos, dok je Ministarstvo finansija pokrenulo proceduru prinudne naplate i pre konačne odluke suda.

Komentarišući navodni dug Južnih vesti, premijerka Ana Brnabić izjavila je da "ima poverenje u državne organe" i poručila da Južne vesti mogu da se žale.


Grad Niš poklanja Južne vesti Državi

NIŠ, 10. avgust 2018, (Njuz) – Grad Niš odlučio je da ustupi portal Južne vesti Republici Srbiji, bez naknade, saznaje Njuz.

Sve odluke vezane za ovaj portal ubuduće će se donositi u Beogradu, a Gradsko veće smatra da je ovaj niški portal strateški bitan za državu i da je prevazišao lokalne okvire, te zbog toga i treba da njime upravlja država.

Južne vesti više nisu u stanju da se same razvijaju i napreduju. Prenešenjem osnivačkih prava, obezbediće se dalje unapređivanje, kako poslovanja, tako i novinarskog, informativnog i istraživačkog karaktera portala Južne vesti – stoji u zaključku odluke Grada Niša koja je doneta na preporuku Poreske uprave Niš.

Poreska uprava je ovakvu preporuku donela kako bi se resursi kontrole sa Južnih vesti konačno bili preusmereni na nekog drugog.

Zbog neprekidne kontrole rada Južnih vesti u proteklih pet godina, mnoge druge firme su ostale zapostavljene. Ovako će, prelaskom Južnih vesti u vlasništvo države, prestati potreba da ih kontrolišemo – kažu u Poreskoj upravi Niš.

Pokušali smo da dobijemo i komentar od glavnog i odgovornog urednika Predraga Blagojevića, ali nam je on samo kratko rekao da ne zna ništa jer već 72 sata neprekidno sedi sa poreskim inspektorima koji kontrolišu svu dokumentaciju u redakciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    19:48 // 11. 8. 2018.

    Ja predlažem da se Juzne Vesti otvore pod novim imenom
    JUZNI TABLOID PROTIV MAFIJE ILI ŠTO JUŽNIJE TO TUŽNIJE.

  • ***

    15:23 // 11. 8. 2018.

    Gradjani Nisa poklanjaju Gasoviziju i Vitkoviziju .Potpisacemo u Beogradu.Poklanjamo i Bulatovica,onako OD SRCA.

    • Čapa iz sokaka

      17:15 // 11. 8. 2018.

      Uz Bulatovića plaćamo i hranarinu i ležarinu dok je živ, samo da ne nikada više ne svrati u naši nišliski sokaci.

  • Les miserables

    12:31 // 11. 8. 2018.

    Vraćanje komunizma i jednoumlja , da ne kažem - bezumlja ! Lepota ... uskoro ćemo uvesti i "štafetu" , zaštitu ličnosti /ne samo jedne "ličnosti"/ , trostruke doktorate , trostruke "narodne heroje" , udarnike rada ... A "narodu" - kako to gordo zvuči - selotejp na usta ili flaster o trošku "države" tj. vladalaca naših !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: