Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 22. 6. 2017.

| Ekonomija

Nova fasada zgrade niškog aerodroma

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Zgrada aerodroma u novom ruhu; foto: D. P.

Rekonstrukcija terminalne zgrade Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu završena je i svečano je otvorena, uz prisustvo potpredsednice Vlade i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji su najavili duplo proširenje terminala i izgradnju tornja do 2020.godine.

Ministarka saobraćaja, koju je na aerodromu uz aplauz dočekalo pedesetak građana, izjavila je da ”niški aerodrom treba da postane važan za celu Srbiju i zapadni Balkan”.

Plan je da do 2020. aerodrom ima promet 550.000 putnika, Vlada Srbije uložiće 6,5 miliona evra u aerodorom, od toga 4 miliona za izgradnju terminala i tornja. Cilj je da niški aerodrom bude rezerva Aerodromu “Nikola Tesla”- kaže Zorana Mihajlović.

aerodrom2-D.-P Ministarka sa predstavnicima Grada i aerodroma; foto. D. P.Ona je dodala da su “prethodne vlasti 10 godina pričale da Niš treba da bude regionalni lider, a jedino ova Vlada radi na tome”.

Radojica Rovčanin, direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, najavio je početak radova na dupliranju kapaciteta terminala do kraja 2017. i završetak do kraja 2018. godine.

Gradnja tornja će početi 2019. godine i trajaće godinu i po ili dve godine - rekao je Rovčanin, ali ga je ministarka odmah ispravila i dodala “da će toranj biti završen već 2020.”

aerodrom3-D.P Novi terminali; foto: D. P.Gradonačelnik Darko Bulatović kazao je da je “vrednost radova na rekonstrukciji zgrade bila 30 miliona dinara, nedostajuće opreme 17 miliona, hangara 5 miliona i da je u toku gradnja parking prostora”

Aerodrom ne bi preživeo bez pomoći Vlade. Država nikada više nije ulagala u Niš nego sad - rekao je Bulatović.

Aerodrom “Konstantin Veliki” imao je 100.000 putnika do maja ove godine a od ovog leta ima dve direktne linije za Cirih. Pored toga iz Niša se leti i u Bazel, Malme, Milano, Memingem, Bratislavu, Ajndhoven, Dortmund, Berlin i Dizeldorf, a od jeseni i u Stokholm.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • maybe

    08:38 // 24. 6. 2017.

    S polja gladac a u nutra jadac .

  • Nishlija

    22:44 // 22. 6. 2017.

    Rekonstrukcijom su napravili 4 saltera za cekiranje koferima, a vecina putuje rucnim prtljagom sto je i osnovna namena niskobudzetskih kompanija. Ali zato, postoji velika guzva na rentgenskoj proveri gde postoji samo jedna traka

  • Superhik

    22:02 // 22. 6. 2017.

    Ma otrovali su ga sa rekonstrukcijom! A toranj do 2224 a mozda i kasnije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: