Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 26. 12. 2013.

| Ekonomija

Niš: Masovna zapošljavanja u gradskoj upravi

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Gradska kuća

Samo u poslednjih godinu dana u gradskoj upravi u Nišu i pojedinim ustanovama i preduzećima zaposleno je bezmalo 400 ljudi.

U odnosu na 2012, koja je završena sa sa 2.296 službenika na gradskom budžetu, 2013. godina završava se sa 2.688 zaposlenih, odnosno čak 392 više.

Tačnije, ove godine zaposleno je 365 osoba na neodređeno i 27 na određeno vreme.

Ovaj broj sigurno je i mnogo veći ako se ima u vidu da tu nisu uračunata najveća gradska javna preduzeća kao što su Vodovod, Toplana, Gorica i Medijana.

Komentar i objašnjenje za ovo enormno uvećanje broja zaposlenih u javnom sektoru novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju.

Gradonačelnik Zoran Perišić i načelnik gradske Uprave za finansije Miljan Stevanović već danima odbijaju da razgovaraju sa novinarima, a punih 10 dana nisu odgovorili ni na pitanja koja smo im poslali.

Podsetimo, 21. oktobra ove godine Perišić je izjavio da više neće biti zapošljavanja.

Ali, kako su Južne vesti upozorile, od tada do 6. decembra, kada je Skupština Srbije zabranila dalja zapošljavanja, gradska uprava u Nišu raspisala je čak 53 konkursa za nova radna mesta.


"Štede na nama, ne na sebi"

I pored velikog smanjenja Budžeta za 2014. u odnosu na prošlu godinu, jedna od retkih stvari gde je povećan iznos novca su plate.

Odbornik LDP Srđan Pešić, koji je o ovoj temi govorio i na sednici Skupštine Grada na kojoj je usvojen budžet, kaže da to "jasno pokazuje u kojoj meri je politika vlasti bitna samoj sebi a u kojoj meri građanima.

- Na njihovu grbaču su zaposlili na desetine svojih, i novac za popravke skola, kulturne manifestacije, mlade, skrenuli na plate novozaposlenih - kaže Pešić.

Pešić dodaje i da nije iznenađen takvim ponašanjem i da je to isto radila i prethodna vlast.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kise

    20:38 // 7. 1. 2014.

    Ovo je svojevrstan teror vlasti nad nama obicnim gradjanima. Pa ko će ove ljude da plaća? Postoji li neko ko će nas zaštititi.U POMOĆ!!!!!

  • bidza

    10:38 // 3. 1. 2014.

    Ukinuti opstine. Dosta je jedna u centru .Profesionalni Politicari da dse zaposle na iznosenju smeca i slicnim teskim poslovima jer tako ne mogu da sprovode samovolju i zaposljavaju svoje ljude

  • Gordana Lazetić

    22:54 // 29. 12. 2013.

    Eh čiča, Vi ste radili 36 u muzeju i to vrlo ozbiljno. Sada 66 ladoleža ne daje 1/5 vaših rezultata. Slaviša juče primio još jednog, verovatno mu Banana naredio - poštuje odluku Vlade Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: