Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:54, 17. 1. 2012.

| Ekonomija

Nova proizvodnja u Pirotu

Autor:V.V. i P.B.Izvor:Južne vesti
pirot-tigar-proizvodnja

Tri uspešne privatne kompanije sa juga Srbije kupile su zemljište u Industrijskoj zoni u Pirotu.

Predstavnici preduzeća "D Company" iz Babušnice i "Stojanović" i "Slobodna zona" iz Pirota potpisali su ugovore sa predsednikom Opštine Vladanom Vasićem, čime su "unovčena" velika ulaganja Vlade Srbije u Industrijsku zonu.

- Ako se po jutru dan poznaje, 2012. godina će biti dobra godina za Industrijsku zonu - rekao je Vasić nakon potpisivanja.

Potpredsednica Vlade Verica Kalanović, koja je prisustvovala svečanosti, podsetila je da je čitav projekat uređenja Industrijske zone finansijski bio podržala Vlada Srbije. U infrastrukturno i komunalno opremanje uloženo je oko 33 miliona dinara.

- Ovim sredstvima omogućeno je da kompanije rade pod povoljnijim uslovima, šire se i povećaju konkurentnost. Iskreno se nadam da ćemo uskoro dobiti i pozitivnu ocenu da Mišelin u Pirotu duplira svoje kapacitete - rekla je Kalanović.

Doskorašnji ministar ekonomije i regionalnog razvoja, sada u funkciji narodnog poslanika, rekao je da su od velikog značaja bile i državne mere.

- Novi zakon o Slobodnim zonama doneo je i druge podsticajne mere. Poznato je da je pirotska Zona najbolja u Srbiji. Siguran sam da će sada u Pirot stići i drugi investitori - rekao je Dinkić.

Nakon potpisivanja ugovora Kalanović je obišla pogone "D Company" iz Babušnice. Ova kompanija osnovana je pre 20 godina i bavi se proizvodnjom alata za gumarsku industriju, kao i kalupa za agro-program, za izradu gumenih cevi protektorskih kaiševa, proizvoda za rudarstvo i sportskih rekvizita. Sredinom 1993. godine uspostavila je saradnju sa "Tigrom" iz Pirota, najvećim proizvođačem autoguma u Srbiji. Ova firma je 2007. otpočela saradnju i sa "Mišelinom", izvozno je orijentisana, a u prošloj godini izvezla je robu za oko 4 miliona evra.

Kalanović: Ulaganjem u infrastrukturu zadržati stanovništvo

Obilazeći radove na rekonstrukciji centralnog gradskog trga, koji se finansiraju iz NIP, potpredsednica Vlade izjavila je da ocenila je da je "gradski trg veoma važan za stanovnike Pirota, a posebno za mlade"

- Ideja je bila da Pirot dobije izgled kakav imaju moderni gradovi u Evropi i razvijeni gradovi u Srbiji.Država može da zadrži stanovnike u nerazvijenim delovima zemlje ulaganjem u infrastrukturu, otvaranjem novih radnih mesta i obezbeđivanjem stipendija za mlade - rekla je Kalanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milutin

    14:25 // 19. 1. 2012.

    Da li zna Potpredsednica Vlade Verica Kalanović da je stopa nezaposlenosti u Pirotu 80%,da je 1000 ljudi svakodnevno na kazanu,da je preko 10.000. na birou,a od toga 400 sa VSS,da odredjena sela nemaju vodu za pice,da je njihova celnica stranke napustila brod koji je potonuo i sa mesta podpr.opstine nabacila sebi u svoju privatnu firmu ogroman poso mil.vrednosti vrsenja nadzora na koridoru 10,da sadasnji preds.so i dir.zone takodje njihovi clanovi otimaju imovinu drugih firmi ostavljaju radnike bez posla

  • PRESING

    13:49 // 18. 1. 2012.

    NAPRAVILI STOPU NEZAPOSLENOSTI OD 50%,NAROD GLADUJE,A ONI PRICAJU O BLAGOSTANJU I DELE NAGRADE.BOG SVE VIDI.

    • UZAS !

      08:35 // 19. 1. 2012.

      Zvanicni katastrofalni% stope nezaposljenosti je 50%,a stvarni je KATAKLIZMA od 80%-jer od 20000.-radnog stanovnistva samo 4000.-je u radnom odnosu,a to vodi ka izumiranju.I umesto da akteri ovoga sami ispare"glavom bez obzira",oni isticu da to nije u njihovoj ingerenciji,da stanje u privredi nije tako lose,PA BI SE PONOVO KANDIDOVALI.

  • Jajcar se krije

    04:49 // 18. 1. 2012.

    URS u panici.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: