Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 8. 3. 2023.

| Ekonomija

Nova službena “škoda” stiže u Niš, cena oko 30.000 evra

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Škoda
Kažu da će novi auto koristiti menadžment i drugi zaposleni po potrebi; ilustracija; foto: M. M.

Od firme Auto Čačak Promet, koja je već više puta “osvežavala” vozne parkove niških preduzeća, službenu “škodu” u vrednosti od oko 30.000 evra sa PDV-om kupiće i Sportski centar “Čair”. Kažu da će novi auto koristiti menadžment i drugi zaposleni po potrebi i navode da, ne računajući njega, imaju ukupno četiri vozila, od kojih jedno nije u voznom stanju. Jedini koji su se prijavili i ukopili u specifikaciju bili su Čačani.

Kriterijum za izbor najboljeg ponuđača na tenderu bila je cena, ali se, po ustaljenoj praksi, firma iz Čačka jedina odazvala javnom pozivu, pa će upravo ona obezbediti novi automobil Sportskom centru “Čair”. To će koštati 2.875.000 dinara bez PDV-a, odnosno 3.450.000 dinara sa PDV-om.

Prema rečima Miomire Ristić, zadužene za javne nabavke u SC “Čair”, reč je o automobilu koji će koristiti menadžment i ostali radnici po potrebi.

Nabavka je raspisana u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Odobrena su sredstva kroz finansijski plan. Procedura je ispoštovana, nabavka se nalazila na Portalu, javno i transparentno i nabavka je sad u konačnoj realizaciji. Treba ispoštovati rokove, ono sve što sledi po Zakonu o javnim nabavkama - objašnjava ona.

Kaže da je od stručne tehničke službe dobila informaciju da je jedno od četiri službena vozila koja trenutno “Čair” ima neregistrovano i neispravno.

Imamo jedno službeno vozilo u voznom stanju, koje je kupljeno 2002. Imamo jedno neregistrovano i neispravno putničko vozilo kupljeno 2008. godine i dva pikapa u voznom stanju, za potrebe tehničke službe, kupljena 2005 - navodi Ristić.

Prema tehničkoj specifikaciji, oni su, između ostalog, tražili jedno novo i nekorišćeno putničko vozilo crne metalik boje, proizvedeno 2023. godine ili u poslednjem kvartalu 2022, sa pet sedišta i petoro vrata.

Navedena je i minimalna oprema koju su zahtevali - da vozilo ima senzor za kišu, putni računar, tonirana stakla, kameru za pomoć pri parkiranju unazad, radio sa najmanje šest zvučnika, tempomat i drugo.

Garancija za vozilo je najmanje četiri godine ili 120.000 kilometara, za boju tri godine, a za karoseriju minimum deset godina.

Iz SC “Čair” tražili su i da proizvođač kojeg odaberu ima ovlašćeni servis na teritoriji Niša i još dva u Srbiji, kao i da rok isporuke bude do 120 dana od dana potpisivanja ugovora.

Podsetimo, krajem prošle godine i novih pet automobila za niške matičare, građevinsku i komunalnu inspekciju Grad je kupio od Auto Čačka i platio ih više od 89.000 evra. Marta 2022, kada su komunalna inspekcija i matičari dobili po jedan novi automobil Auto Čačka, komunalni milicajci dobili su dva. Iz gradskog budžeta je za to bilo izdvojeno više od 5 miliona dinara.

“Škode” su kupovane i za Institut za javno zdravlje u Nišu, Narodni muzej, Univerzitet, kao i Gerontološki centar, koji je auto kasnije ustupio Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku.

Parama građana i niška Direkcija za javni prevoz kupila je pre tri i po godine “škodu” za oko 24.500 evra, kada je tender bio raspisan tako da je jedino firma Auto Čačak mogla da se javi, dok su druge auto-kuće ukazivale da je nabavka nameštena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    10:09 // 9. 3. 2023.

    Koliko ima zaposlenih u SC kada imaju 4 sluzbena vozila?? Mozda idu svakog dana da pomazu izgradnju nacionalnog stadiona?

  • Alo

    09:03 // 9. 3. 2023.

    Škoda nova a svaka ulica u rupama i 100 puta krpljenja!!!

    • Tajanstveni Alan

      19:34 // 9. 3. 2023.

      Nije bitan tip i rupe, " Najbolji auto,drzavni auto"! Krsi,lomi, narod glupi,sve placa !

  • Dragan Petrovic

    08:47 // 9. 3. 2023.

    mislim da Skodu prvo treba da testira gradonacelnica na relaciji Nis-Sokobanja,pa ako prodje bez stete,navalite sportisti iz Caira,mada imate jos 4 vozila na raspolaganju.Ima se,moze se...bogatije drzave nemaju toliko Skodilaka u vladi,a menadzment "Caira" zbog ne znam kojih zasluga ima,ili to neko oprao parice sa Cacanima...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: