Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 30. 8. 2010.

| Ekonomija

Nove fabrike u Vlasotincu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Vlasotince, fabrika Elrad

VLASOTINCE – Dve inostrane kompanije, slovenački Elrad i itlijanski Fiorentino do kraja naredne godine sagradiće nove fabrike i otvoriće 110 novih radnih mesta.

Tim povodom sa vlasnicima ovih firmi danas je Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja, popisao ugovor o dodeli 650.000 evra podsticajnih sredstava.

Kompanija Elrad, koja je otvorena u Vlasotincu pre tri godine i zapošljava 200 radnika, sagradiće novu fabriku za proizvodnju kablovskih setova za elektronsku i automobilsku industriju i uposliće 50 novih stručnjaka. Ukupna vrednost investicije je 1.023.000 eura. Elrad je korisnik Programa podrške investitorima koji sprovodi Ministarstvo ekonomije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, a ukupna iznos podsticajnih sredstava je 350.000 evra, odnosno 7.000 evra za svako novootvoreno radno mesto.

Italijanska kompanija "Grupp Fiorentino" , koja je angažovala 70 tekstilaca, proširiće proizvodnju i uposliće 60 novih radnika, a vrednost ulaganja je 740.000 evra. Kompanije će dobiti 300 hiljada evra podsticajnih sredstava, odnosno po 5.000 evra za svako radno mesto, što je maksimalni iznos koji se dodeljuje u teksitlnoj industriji.

- Ovakve i slične programe podržavamo, jer doprinose otvaranju nove perspektive i pružaju priliku mladima da dođu do radnih mesta – kaže Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić razgovarao je danas sa predsednikom opštine Vlasotince Srđanom Šušulićem o bržem privrednom razvoju ove inače nerazvijene sredine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: