Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 18. 1. 2023.

| Ekonomija

Novi pokušaj prodaje leskovačkog ”Interleminda”, cena za 95 miliona dinara niža od prethodne

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti

S obzirom na to da leskovačka fabrika za obradu i presvlačenje metala Interlemind nije prodata na prethodnom javnom nadmetanju, stečajni upravnik zakazao je novu aukciju za 20. februar i to po ceni od 100,7 miliona dinara.

Za razliku od prethodnog javnog nadmetanja održanog 30. maja, kada je cena iz tri celine iznosila 196,18 miliona dinara, stečajni upravnik Vencislav Cenić za Južne vesti kaže da će se nova prodaja biti sprovedena iz dva dela.

Prvu celinu čine proizvodna hala, postrojenje za otpadne vode, magacin hemijskih proizvoda, kompresorska stanica, trafostanica, garaža, rezervoar za skladištenje tečnog naftnog gasa, skladište alata i dve portirnice. Od opreme u okviru prve celine na prodaju su oglašeni i auto-dizalica, dva bočna viljuškara, dva čeona viljuškara, motorno vozilo, kao i oprema i početna cena je 99 miliona dinara - kaže Cenić za Južne vesti.

Kad je u pitanju druga celina imovine oglašene za prodaju, nju čine građevinski objekti.

Isparivačka merno regulaciona stanica uz pripadajuću opremu, gasna stanica, magacin boja i lakova, kao i skladište mulja iz otpadnih voda. Druga celina ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 1.760.000 dinara - kaže Cenić.

Podsetimo, to leskovačko preduzeće privatizovano je 2005. i radilo je do 2013. godine, kada se tadašnji vlasnik, Bugarin Valentin Zaharijev povukao iz firme i radnicima ostao dužan 16 zarada.

Stečaj je u firmi proglašen 2015. godine, a deo imovine prodat je rumunskoj kompaniji Terasteel 2017. godine za 4,3 miliona evra.

Iako su radnci nekoliko puta protestovali njima do danas nisu isplaćena zaostala dugovanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: