Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 27. 1. 2017.

| Ekonomija

Novi reprogram dugova za komunalije

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
šalter
Ponovo olakšice za dužnike; foto: JV

Nišlije koje duguju za komunalije, moći će da plate račune "Objedinjene naplate" na rate ili odjednom uz otpis kamate. Reprogram mogu da potpišu od 1. februara do kraja marta. 

Gradsko veće i ove godine usvojilo je predlog “Objedinjene naplate”, a većnik Igor Vojinović kaže da su “Nišlije već navikle na ovakav model” i ističe kako su samo u prošloj godini na ovaj način sklopljeni ugovori u vrednosti od 300 miliona dinara.

Kao i svake godine i ove godine je Veće donelo preporuku da “Objedinjena naplata” sprovede akciju reprograma dugova, da li uz otpis kamate, da li uz reprogram na veći broj rata. Radi se o otpisu kamate ukoliko se dug izmiri u celosti, odnosno radi se o mogućnosti reprograma duga na 60 mesečnih rata, gde nema otpisa kamate - rekao je Vojinović.

Većnik navodi kako je ukupan dug Nišlija za komunalije veći od 1,5 milijarde dinara, i ističe kako je do sada, u ovakvim akcijama, potpisano 8.600 ugovora, vrednosti 876 miliona dinara.


Posebne povlastice za socijalno ugrožene

igor vojinocić Igor Vojinović kaže da je samo prošle godine sklopljeno čak 3.500 ugovora; foto: JVKao i do sada, navodi Vojinović, za socijalno ugrožene postoje posebne pogodnosti, što uključuje i plaćanje na 60 rata bez kamate.

Oni koji su na evedinciji Centra za socijalni rad “Sveti Sava”, mogu da plate račune na 60 mesečnih rata i to bez kamate. Inače, iznos rate ne može da bude veći od 10% od mesečnog iznosa socijalne pomoći - kazao je većnik.

Vojinović navodi kako će akcija za socijalno ugrožene trajati od februara, pa do kraja godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladica Veljkovic

    22:37 // 2. 2. 2017.

    Pljacka naroda.Da li vecnik zna da racuni za komunalije zastarevaju za godinu dana po zakonu Republike Srbije.Znaci aktuelna vlast ne postuje zakone Republike Srbije.Treba ih sve smeniti i na sud da odgovaraju sto ne postuju zakon.Da ne duzim o ovom ima dosta da se pise,dole lopovi.

  • beogradmalac

    19:25 // 27. 1. 2017.

    Ja сам будала што редовно плаћам.

  • lahor

    13:46 // 27. 1. 2017.

    Ma blago nama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: