Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 6. 1. 2020.

| Ekonomija

Obilaznica oko Leskovca nije završena ni u 2019.

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
bulevar nikole pasica
Na ulazu u Leskovac goste i dalje dočekuju rupe, foto: B. A.

Skoro 10 godina prošlo je od kako su počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Leskovca, a kada će ovaj projekat biti završen, u Putevima Srbije ne odgovaraju. Građani se najviše žale na udarne rupe na Bulevaru Nikole Pašića koje su, kako kažu, svakim danom brojnije i veće.

Obilaznica treba da povezuje Leskovac sa Bojnikom, Medveđom i Lebanom, a kamen temeljac za ovaj projekat postavljen je avgusta 2010. godine. Rokovi su pomerani nekoliko puta, a celokupni projekat pratili su problemi - loše urađena dokumentacija i radovi.

Osim što bi teretna vozila trebalo da preusmeri iz gradskog jezgra i tako smanji gužve, građani dugo čekaju i na novi asfalt na ovoj deonici jer, kako kažu, ne mogu bezbedno da voze od udarnih rupa. bulevar nikole pasica Ne zna se kada će radovi biti završeni, foto: B. A.

Svakodnevno prolazim Bulevarom Nikole Pašića, situacija je svakim danom sve gora. Počela je da propada i kocka, a asfalt je već u potpunosti uništen. Sama rupa do rupe. Uništismo kola - komentariše jedan od vozača.

Iako je ministarka Zorana Mihajlović zavšretak radova najavila za 2019. godinu, to se nije dogodilo. Kada će radovi biti završeni, ne zna se jer u Putevima Srbije, koje je zaduženo za ovaj projekat, na pitanja novinara ne odgovaraju.

Iako Grad zvanično nije odgovoran za projekat, nadležni daju novi rok - 150 dana od početka radova za koje se na zna kada će se nastaviti.

Početak radova se očekuje početkom nove građevinske sezone, Javno preduzeće Putevi Srbije za početka radova imaju preciznije podatke. Rok je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao - kažu nadležni.

Dodaju i da će za završetak obilaznice biti izdvojeno još 268,7 miliona dinara.

Podsetimo, građani su se i prošle godine žalili na udarne rupe u ovom delu grada, a kako su u Gradskoj upravi tada rekli, ulica je trebalo da bude sanirana u 2019. ali da je to u republičkoj nadležnosti jer je Bulevar deo državnog puta.

Za zavšretak obilaznice je i u 2018. godine najavljeno izdvajanje od 196 miliona dinara novca poreskih obveznika, ali se, osim proširenja Bulevara, ništa drugo nije radilo.

Inale, do sada je d novca poreskih obveznika uloženo 400 miliona dinara za izgradnju nadvožnjaka, mosta i dela Bulevara Nikole Pašića, dok je za rešavanje imovinskih odnosa iz gradskog budžeta uloženo dodatnih 98 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sava

    15:09 // 6. 1. 2020.

    Ovo je najopterećenia i nalosija deonica puta u Srbiji.Bitni su autoputevi a u gradu haos,još se vozimo po kocku i kaldrmu.

  • NAŠE DETE UNIVERZITET

    12:58 // 6. 1. 2020.

    Kao juče da je DINKIĆ MLADJAN SA VERICOM KALANOVIĆ I SUZANOM GRUBJEŠIĆ obilazio radove i obećao da će biti gotovo samo da prodje roštiljada , da se ne diže prašina zbog pljeskavice

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: