Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 5. 12. 2017.

| Ekonomija

"Objedinjena naplata" ponovo nudi reprogram dugova

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
salteri
Objedinjena naplata hoće da bude drug onima koji imaju dug; foto: JV

Kao i ranijih godina, Javno preduzeće Objedinjena naplata nudi građanima plaćanje dugova na 60 rata, otpis kamate ako plate glavnicu duga odjednom, kao i posebne olakšice za socijalno ugrožene građane.

Akcija će trajati od 15. decembra do 2. marta, sve Nišlije mogu da iskoriste ovu mogućnost, istakla je direktorka Objedinjene naplate Jelena Stojanović. Oni koji prihvate reprogram, moraju da plaćaju redovno pristigle račune.

Kamata ne teče za vreme ugovorne obaveze, iznos jedne rate neće biti manji od iznosa jedne polovine mesečnog računa. Građani će imati pravo na otpis kamate ako isplate kompletno dugovanje - kaže Stojanović.

Poseban tretman predviđen je za najugroženije Nišlije, one koji se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad, objašnjava direktorka Stojanović.

Oni će takođe moći da zaključe reprogram na maksimum 60 rata, s tim što kod njih kamata ne ulazi u ugovornu obavezu, već zaključuju ugovor samo na iznos glavnog duga. Kod njih rata se određuje u zavisnosti od iznosa koji primaju preko Centra za socijalni rad i ta rata ne može biti manja od 10 odsto od onih primanja koja ostvaruju preko Centra - rekla je Stojanović.

I građani koji su već sklapali ugovore za reprogram, ali ih nisu ispoštovali, mogu da učestvuju u ovoj akciji.

Ovakva odluka usvojena je na Gradskom veću, a najavljena je i mogućnost produženja akcije do kraja maja, ako bude interesovanja građana. Pre toga, saglasnost treba da daju i nadzorni odbori Vodovoda, Gradske toplane, Mediane, Direkcije i Nišstana, ali direktorka Stojanović ne očekuje tu nikakve probleme.

Inače, kako je navela Stojanović, dugovanje Nišlija prema Objedinjenoj naplati iznosi oko milijardu i 200 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    16:35 // 5. 12. 2017.

    E moja objedinjena naplato, dovedite u red službu ažuriranja dugovanja. Naime, već treću godinu mi stižu neke opomene i tužbe za dug koji ne postoji. Nađite mog imenjaka pa mo prosledite njegove dugove. Ja sam prošle godine dolazio u službu i pokazao redovne uplatnice za predhodnih deset godina, ali nepismeni neznaju da to evidentiraju u kompjuteru. Danas sam dobio poziv za sud, pa vidimo se tamo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: