Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 18. 11. 2019.

| Ekonomija

Obnova Tvrđavskog mosta u Nišu u roku od dve godine

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
tvrđavski most
Rekonstrukcija će trajati do dve godine; foto: Zavod za urbanizam

Radovi na rekonstrukciji mosta koji spaja Trg kralja Milana i nišku Tvrđavu trebalo bi da počnu naredne godine, kada Direkcija za izgradnju na tenderu izabere građevinsku firmu. Procenjena vrednost radova je, prema planu javnih nabavki Direkcije, 50 miliona dinara.

Nakon više od 3 godine otkako je most u centru Niša zatvoren za saobraćaj, trebalo bi da dobije potpuno drugačiji izgled. Osvetljen, popločan i sa ogradom od pleksiglasa, umesto dosadašnjom rešetkastom od metala.

Tako bi trebalo da izgleda Tvrđavski most, ukoliko sve prođe po planu sa javnom nabavkom Direkcije. Rok za podnošenje ponuda je, piše u tenderskoj dokumentaciji, 6. decembar, a istog dana će se znati i naziv firme čiji će radnici promeniti izgled mosta.

Inače, prema planu javnih nabavki Direkcije za izgradnju, procenjena vrednost radova je 50 miliona dinara.

Podsetimo, u toku su radovi na rekonstrukciji Trga kralja MIlana, koja će građane koštati oko 2 miliona evra. Rok za izgradnju je dve godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    00:19 // 22. 11. 2019.

    "Za dve, najviše tri godine..." , zvuči poznato zar ne ????
    (za sendvičare i botine - ovako im govori gazda)

  • Nishlija

    09:39 // 19. 11. 2019.

    Ceka se da neki bata ili kum otvore firmu koja ce da radi

  • Dejan Videnović

    08:32 // 19. 11. 2019.

    Ispred tvrđave postaviti na mostu ogradu od pleksiglasa. Da li sam ja to dobro pročitao. Da li su zaista tako predvideli, projektovali... Po mom mišljenju tu bi trebao da bude most sa ogradom od drveta koja odgovara vremenu iz kog je Tvrđava. Setimo se da su na tom mostu bile kućice kao prodavnice. Potražite stare slike. Stavite bilo sta drugo samo nemojte da upropastite most i ulaz u Tvrđavi.

    • Griva

      18:01 // 16. 10. 2020.

      Uzas, i ja isto kad procitah to ''smrznuh se'' od tolike budalastine, dobro i most nisu napravili od pleksiglasa da mogu svake godine da isisavaju pare iz budzeta iznova radi poprake! Elem, zasto radovi traju tak odugo ako ima sredstava i izabran je izvodjac, a ne grade ajfelovu kulu nego obican trgic obicnim plocama i neku fontanu obicnu i most kratak najobicniji? Fuj, bando kormpirana!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: