Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 14. 3. 2018.

| Ekonomija

Obrušio se potporni zid na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri

Autor:M. Z.Izvor:
potpornizidprintskrin
Razlozi obrušavanja nepoznati; Foto: Printscreen Twitter

Zaštitni potporni zid na auto-putu u izgradnji na južnom kraku Koridora 10 kod Predejana obrušio se oko 11 sati, saopštavaju iz Javnog preduzeća Koridori Srbije. Zašto je došlo do obrušavanja zida, kako dodaju, zasada nije poznato jer “nije moguće utvrditi razlog”.

Tačna lokacija ovog incidenta je poddeonica Predejane – Caričina Dolina Lot 2, na putu koji se gradi kroz Grdeličku klisuru. Kako objašnjavaju iz Koridora Srbije došlo je do “destabilizacije manjeg dela zaštite kosine 6”.

U ovom momentu razlog destabilizacije nije moguće utvrditi. U toku su hitni sastanaci na terenu svih nadležnih učesnika u projektu (Izvođač, Nadzor, Investitor, Projektant i drugi) - saopštavaju iz KS.

Iz ovog preduzeća napominju da je, po oceni stručne javnosti, ovaj deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru za građevinare veliki izazov i da je izuzetno tehnički zahtevan teren za izgradnju.

Izvođač radova na ovom potezu je bugarska kompanija Trace, a stručni nadzor vrši konzorcijum Louis Berger i Egnatia Odos, navode iz Koridora. Izvođenje ovih radova finansira Evropska investiciona banka, a ugovorena vrednost radova iznosi 37,51 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Krstic

    08:50 // 19. 3. 2018.

    Pa kako da se ne sruši kad je samo kao "pljunuto" preko... Šta se radi sve na tim gradilištima, odnosno ne radi, narod ne može ni da zamisli... Ali čuće se narednih godina kad krenu sa sanacijom...

  • Aperkat

    19:59 // 15. 3. 2018.

    Ma,nema veze,zamaskacemo,pa da opet,dragi nam predswednik dodje da otvara!

  • Posmatrac

    18:34 // 15. 3. 2018.

    Sve ovo u Srbiji, ukljucujuci i ovaj BOFL od autoputa, je zapravo "Carevo novo odelo"- samo niko ne sme ni da zucne. Hvala Bogu sto se srusilo sve, da bar narod iz prve ruke vidi kako se mufljuski radi i koliko svi ti ministri i politicari LAZU! Pa, taj nazovi zid kao da je od flis-papira napravljen koliko je tanak! A, neko je "strucno" mislio da to moze da zadrzi celo brdo od obrusavanja!?!? :(

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: