Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 16. 8. 2016.

Od 10 kafana i kafića, u 7 ne izdaju fiskalne i drže radnike “na crno”

490x370-poreska-uprava-zatvorena-radnja-JV Privremeno katanac na vrata; foto: Ilustracija, arhiva JV

Tokom “Nišvila”, poreski inspektori su u Nišu u čak sedam od deset kontrolisanih ugostiteljskih objekata utvrdili da se ne izdaju fiskalni računi, a zatečeni su i neprijavljeni radnici. Protiv vlasnika biće pokrenuti prekršajni postupci.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Aleksandar

    14:18 // 16. 8. 2016.

    Mislim da je veći problem što narod nema para da ode u te kafiće i kafane.

    • Mica

      16:28 // 16. 8. 2016.

      Uuu, ma kako da ne. Vidim sve prazni kafici i kafane. Toliko su prazni da u poslednje vreme moras da rezervises mesto da bi nesto pojeo nedelju dana pre.

  • Oscar Pitagor

    17:01 // 16. 8. 2016.

    Гомила држава послује без и фискалних рачуна. Главни проблем је у трошењу пара које овај народ преко разних дажбина уплати држави. А тај се новац мало теже контролише како и ко га троши.
    Саветујем овима што траже фискалне рачуне да и сами започну било какав приватни бизнис. Потом нека пробају да подмире све обавезе и раде све легално. Поглед на живот ће им се из корена променити. Гарантујем!

  • Nišlija

    16:40 // 16. 8. 2016.

    Lično sam prijavio jedan objekat u kome sam svaki dan isao na pauzu za rucak, anonimno preko sajta. Gle cuda sledeca 2 dana su svima davali fiskalne i onda kad se pojavila inspekcija sve je bilo ok. Čim su otišli od sutra opet fiskalni isečak. Ma skoro kao sa im je neko javio da ce doći inspekcija. Ma ne, ne verujem da je to moguće.

  • nebitan konobar

    13:05 // 17. 8. 2016.

    Radim kao konobar vec 7 godina. U svim jacim lokalima je odnos dnevnog pazara negde oko 70:30 u korist rada na crno. Pdv od 20% je mnogo. Otvorite bilo koji privatni biznis, i videcete sami. Spustite pdv na 10% i onda ko naplati bez fiskalnog, zatvorite mu radnju zauvek. Sve pocinje od drzave i sistema.. Riba smrdi od glave..

    • privatnik

      14:29 // 17. 8. 2016.

      Da ti ja malo razjasnim sistem - kad kupiš pivo u veleprodaji platiš PDV, kad prodaš pivo u kafiću naplatiš PDV. Državi platiš samo PDV na tvoj ostvareni profit. Ne ide da kupiš na crno pivo za 50din, prodaš za 170din i 120din staviš u džep. 200+% zarade nigde nema sem u banana državama.

    • Pobegla sam u Evropu

      15:34 // 17. 8. 2016.

      Vi hoćete preko noći da se obogatite. Druže štedi stiči i ulaži dalje. Hrvatska ima pdv od 25% , Mađarska 27%, Danska i Švedska isto po 25%. Navikli ste na Cobijevo vreme kad pdv nije ni postojao. Očigledno im se isplati da ih zatvore na par dana uz opomenu pa to rade, da im se ne isplati svi bi kucali.

  • Neca

    14:23 // 16. 8. 2016.

    Za sve su krivi PORESKI INSPEKTORI jenostavno ne rade svoj posao. ŠTRPKAJU tu i tamo pomalo gde ne radi veza na osnovu uzorka od 10 objekata.Ispašta samo sirotinja koja radi na crno jel nema izlaz.

  • Pera

    13:49 // 16. 8. 2016.

    Na moje pitanje u jednoj radji: "Gde Vam je fiskalni racun", prodavacica odgovori:" A " (muklo A). Mislim da ona nije upoznata sa fiskalnim racunima.

  • Nije bitno

    17:02 // 16. 8. 2016.

    Prijavila sam kafic u kome sam radila 3 meseca neprijavljena a nakon otkaza mi nisu dali platu za poslednje dane. Prijavim ih u inspekciju rada, kad me zove koleginica koja je prijavljena rekla mi je da je gazda zvao da dodje da radi umesto neprijavljene jer treba da dodje inspekcija. Platu sam uzela tek kad sam histericno dosla u lokal posle mesec dana.

    • Nislija

      23:30 // 16. 8. 2016.

      Dakle, inspekcija se najavljuje???

  • MUSTERIJA

    13:18 // 16. 8. 2016.

    Hajde molim te pa ko sme u Parku na Bulevaru da potrazi fiskalni.Pre par dana u Grandu na Pantaleju rucasmo svinjetinu po 600din i dobismo artisku sa hemisku napisanu.Gazda se seta po kafanu,kelneri nose artiske i.....

    • Zikica kafanski savetnik

      14:55 // 16. 8. 2016.

      Najvise me nerviraju sa neki kontrolni racun!nista ne razumem pa sve pise na fiskalnom sto mi donose taj kontrolni.Sedim po raznim objektima i svugde ista prica.Retko ko izdaje fiskalni,a jos gora varijanta kad pitate za taj fis.racun,,,,majko moja kad vas pogledaju ko da ste im pola porodice pobili.Hocu i da castim ko me posluzuje ali mi nemoj podmetati tudje racune za kafu od pre sat vremena ili mi uvaljivati taj neki "kontrolni ili prolazni racun" kako li se vec zove.Placam posteno jer sam penzioner sa deviznim primanjima a i volim kafane i nemojte od mene praviti budalu.

  • nikolic

    17:07 // 16. 8. 2016.

    Ko izadje sa fiskalnim racunom u ruci iz jednog kafica dobija besplatno pice u drugom.

  • Mara

    13:12 // 16. 8. 2016.

    Da su samo,kafici.E zemljo,Srbijo

    • SLOBODAN vlaski

      15:11 // 16. 8. 2016.

      Maro,u pravu ste i evo primera:pre nekog vremena sam se zadesio u objektu na gl.autob.stanici da ispratim prijateljicu i seli da popijemo kafu u restoranu.Porucili kaficu kod visokog starijeg konobara i covek nas sa blagim kasnjenjem i posluzi a ja potrazim odmah fiskalni da platim,a on odgovara da kad popijemo da ce nam doneti racun.Nista mi nije jasno,jer kad nesto uzimam u mesari ni jedan prodavac mi nije kazao da odnesem kremenadle i kad ih pojedemo da platim,vec odmah dobijem fiskalni da platim.Svako si radi kako mu odgovara.Mislim da kad je posluzio da treba da stavi i fiskalni racun,bar sam tako u nekim drugim objektima dobijao te racune ali,,,,

    • Cika Mile

      21:34 // 16. 8. 2016.

      Odgovor ovom sto pio kafu na autobuskoj.Zemljace ko te bije po usi da odmah trazis racun,moze neko da naleti ko te poznaje i plati ti kafu.Drugo taj konobar zna svoj posao a kada ce da ti da ili ne fiskalni sta se ti sekiras bitno je da je kafa bila dobra.

    • Vozac visokog autobusa

      17:56 // 18. 8. 2016.

      Odgovor Slobodan Vlaski-Rodjo,pa i ti si naso gde da pijes kafu,mene su njihovi konobari navatali ko skobalja na visnju pre mesec dana i to pitanjem :Dali zelite malu ili veliku kafu,,,pa daj nam velike kafe porucim ja za mene i moje kolege,racun jako veliki i naravno racun iz usta konobara a ne iz fiskalne kase.Osisa me ko starog ovna,tada i nikada krocio nisam tamo vise.Ima onaj aparat za kafu pored kioska i ubacis novac ,,,kafica ispadne iz aparata i duvas i pijes.

  • Milisav

    00:03 // 17. 8. 2016.

    Takođe je praksa da skoro ceo podzemni i dobar deo lokala u gradu istaknu oglas "tražimo radnika" iza čega se krije rad na crno, pošto je inspekcija u tom slučaju nemoćna jer gazda šatro traži radnika a ovaj mu je na probnom radu. Zašto se ne kažnjavaju? Zar ne treba ugovor i za probni rad? I zašto inspekcija radi samo do 15h, kad postoji i noćni rad?

  • racun, nego sta

    01:09 // 17. 8. 2016.

    Zbog takvih koji ne placaju drzavi, propadaju obicni gradjani. Ovde je glavni fazon ko ce da zezne drzavu. Svako mora da placa porez, od Miskovica i krupnih zverki, do obicnih kafica. U zemljama zapadne evrope je sramota ne platiti porez... Ne secam se kad sam u tvrdjavi dobio fiskalni racun...

  • Don Bucony

    14:28 // 17. 8. 2016.

    Zato u Beogradu ne možeš da hodaš po ulici od fiskalnih računa, saplićeš se. Hahahahaha
    Jadna smo mi zemlja, još jadniji grad...

    • Stomatolog

      17:31 // 18. 8. 2016.

      Beograd,da stalno sam tamo i uvek dobijem fiskalni.racun.Mi smo problem sami sebi u Nisu.Hajde molim te pa svi vlasnici kafica,restorana,picerija su jako bogati i lepo zive.Navedite mi nekog ko ima obrazovanje vece od srednje skole.Da rade posteno,ne rade.Tezak je to biznis i to je cinjenica,ali da muljaju,muljaju i to opasno.

  • Aleksa

    13:21 // 17. 8. 2016.

    Objavite spisak zatvorenih objekta da lepo gradjani vide gde sledeci put da trose novac a gde ne. Kad vec svi placamo porez i oni najsiromasniji zasto bi drugi mnogo bogatiji da izbegavaju.

    • Spediter

      17:42 // 18. 8. 2016.

      Juce svratim u italijanski restoran u Knjazevacku i budem jako fino posluzen i dobijem i fiskalni.racun sto je malo nezamislivo za taj deo grada.Sve je super i nije reklama.Obicno sedim po Pantaleju i tamosnjim objektima gde niko i ne sme da potrazi fis.racun.A onaj GRAND je prica za sebe;kad su raspolozeni i otkucaju ali kad im nije nesto po volji kelneri Grade i Cobi samo rokaju po starovremski.Ko mi je kriv nigde me ne zovu sa bukliju,ja sam odlazim.

  • Velja

    14:31 // 17. 8. 2016.

    Skoro me je pitao konobar u kafani: "Komšija, a jel mora fiskalni?"
    "Naravno da ne."
    Onda sam od cifre na dobijenom papiru oduzeo 20%, dao mu bez dinara bakšiša rečima: "Komšija, odbio sam PDV, jer ionako nisi ni planirao da ga platiš državi..."

    • Max Vespertine

      15:37 // 17. 8. 2016.

      Bravo! Svaka cast :)

      Ulepsali ste mi dan. Tako cu i ja sledeci put kad mi "komsije" daju robu bez fiskalnog.

  • slucajni prolaznik

    18:11 // 17. 8. 2016.

    Udjite u Kazandzijsko sokace da vidite da li postoji fiskalni racun...
    svaka cast onom prvom kaficu...a ostali da mu umre majka ko da fiskalni...

    • MILE dzabolebonja

      16:39 // 18. 8. 2016.

      Tacno.Stalno gubim vreme tamo ,ma niko ziv ne kuca pravi fis.racun.Dobijete racun gde pise OVO NIJE FISKALNI RACUN,,,,i sta dalje-niko nezna kako spreciti gazde kafica da uzimaju lovu,lepo zive ,puse dobre cigarete,kola dobra,markirana garderoba,ma zive kao KRALJEVI.Sve su to neke veze i vezice,ma ludilo.Slusam pre par dana jednog vlasnika kafica kako polazi na letovanje u Porto Karas,pogledam cene za to mesto i zamalo sto ne padoh od stolice.Ima se,moze se.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: