Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:08, 28. 10. 2022.

| Ekonomija

Od Evropske unije 600 miliona evra za prugu Niš - Beograd

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Vučić Niš
Vučić u Nišu; foto: JV / Jelena Mišić

Za izgradnju brze pruge između Beograda i Niša, gde bi se prema ranijim najavama vozovi kretali i do 200 km na sat, Srbija će od Evropske unije dobiti 600 miliona evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Jelašnici gde je sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen obišao radove na izgradnji gasnog interkonektora Srbija – Bugarska. On je dodao će, takođe uz pomoć Evropske unije, biti završen auto-put Niš - Merdare.

Vučić Niš foto: JV / Jelena MišićPredsednik Aleksandar Vučić istakao je da su cene materijala potrebnih za izgradnju pruge skočele i zahvalio se Evropskoj uniji na angažovanju oko izgradnje brze pruge Beograd - Niš.

Imaćemo značajnu podršku najmanje od 600 miliona evra u poklonu od EU da izgradimo brzu prugu Beograd - Niš i to je velika stvar za nas - rekao je predsednik.

Vučić je dodao da se trenutno rade pruge Niš - Brestovac i Niš - Dimitrovgrad i podsetio da će, takođe uz pomoć EU, biti završen auto-put Niš - Merdare.

EU nam je za taj put od 226 million evra dala 40 miliona opet poklon kroz našu Toplicu, dakle 77 km od Niša do Merdara koji treba da nas spoji sa Prištinom i Gračanicom i dalje sa Tiranom i Dračom - dodao je Vučić.

Podsetimo, pruga Beograd - Niš puštena je u rad 1884. godine, a predsednik je najavio da će do 2023. godine vozovi ići i do 200 km na sat.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    17:48 // 29. 10. 2022.

    Dok se to Desi,mi,od Nisa do Leskovca I od Nisa do Dimitrovgrad nemamo nikakvu zeleznicu:svi vozovi su ukinuti?!

  • ds

    10:24 // 29. 10. 2022.

    Samo da pitam , ruska donacija , ima li je negde?

    • djoka

      14:49 // 29. 10. 2022.

      pitaj sam sebe, citaj, promisljaj, i odgovor ces naci. samo citaj razlicite izvore da bi nasao istinu. i nije bas sve u zivotu u parama nesto je i u tome ko si i ko su ti bili preci.

  • Slobodan Živković

    08:36 // 29. 10. 2022.

    Prvo treba izmestiti prugu za Bugarsku. Ne postoji grad u Srbiji koji ima bezbroj rampi na kojima se stvaraju duge kolone vozila.

    • Dack

      09:55 // 29. 10. 2022.

      Dok je bio plan da se na mestu pruge napravi bulevar tj ulice bio sam za izneštanje .Sada kada planiraju tramvaj NE jer je mnogima i k tok enigma

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: