Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 27. 6. 2022.

| Ekonomija

Od danas prijava za vaučere od 15.000 dinara

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sokobanja
Sokobanja ima najveću ponudu - 555 objekata; foto: T. R.

Za usluge bar petodnevnog smeštaja u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta na teritoriji Srbije, od danas se oko 200.000 građana može prijaviti za vaučer u vrednosti od 15.000 dinara. Pravo na vaučere, za koje je prijava u svim poštama, imaju penzioneri, studenti, nezaposleni, korisnici posebne naknade, pravo na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je za RTS da je država je obezbedila 200.000 vaučera, a građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara moći će, takođe, da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

To je novih 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara, i država je za to obezbedila tri milijarde dinara - rekla je ministarka.

Niska Banja, foto Tamara Tasic 1 Niška Banja, jedna od destinacija za korisnike vaučera, foto: JV / Tamara Tasić

Navedenih 15.000 dinara na vaučeru predstavlja maksimalni iznos sredstava, koji korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Neophodno je iskoristiti ga na teritoriji Republike Srbije, po završetku korišćenja usluga smeštaja ugostitelj je u obavezi da korisniku izda fiskalni račun za pružene usluge, koji će sadržati sve elemente propisane zakonom koji uređuje fiskalizaciju, kao i iznos boravišne takse, njenog oslobađanja od plaćanja ili umanjenja u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast ugostiteljstva - navodi se.

sijarinska banja 2020 Sijarinska Banja; foto: JV / Bojana Stamenković

Ovim vaučerom ne mogu se plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i dr.

Zainteresovana lica koja ispunjavaju uslove mogu popuniti prijavu i predati isključivo na šalterima Pošte, a obrazac prijave će biti objavljen na sajtu Ministarstva. Građanima, koji žele da se prijave za vaučer, potrebna je i rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor.

Prijavu treba popunjavati čitko i obavezno je potpisati. Uz prijavu potencijalni korisnik vaučera obavezno stavlja na uvid ličnu kartu ili pasoš, kao i potvrdu ugostitelja da je izvršena rezervacija smeštaja na njegovo ime - navodi se.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da će se polovina od 200.000 vaučera od 15.000 dinara za odmor u Srbiji odnositi na građane koji su se u januaru već prijavili za vaučere koji su tada iznosili 5.000 dinara.

Prema podacima Ministarstva, do 24. juna ima 2.193 objekta u kojima građani mogu iskoristiti vaučere, a najviše ih je u Sokobanji - 555.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kreza

    01:10 // 28. 6. 2022.

    Kad će vaučeri za stomatologa da se dele? napreDNO

    • Smuk II

      12:24 // 28. 6. 2022.

      @Kreza : A , be bate... mLogo vas ima !
      Eeeeej... 100 matologa ! To ni "Lav" Pajkić ne može da izdrží !

  • Meni nije jasno

    14:29 // 27. 6. 2022.

    Nude 200 000 vauchera.
    Ok, odem i rezervisem hotel i predam prijavu i cekam da dobijem voucher. Sta ako podele i razdele voucher-e onda ja idem da platim taj hotel koji mozda i ne bih uzeo jer je skuplji? Kako da znam da cu sigurno da dobijem voucher?

    • Ivan

      15:47 // 27. 6. 2022.

      Rezervises termin i iz hotela ti posalju potvrdu. Sa potvrdom trazis vaucer. Ako nema vaucera otkazes rezervaciju i nikom nista.

    • Razbibriga

      19:15 // 27. 6. 2022.

      Ako imas sns knjizicu, pokazi je, to ti je kao Kvisko ! Ako nemas, glej si poso.

  • Sokobanjac

    13:34 // 27. 6. 2022.

    Odlična odluka. Ove godine Sokobanja ni približno puna u odnosu na prošlu. Sobe zvrje prazne a to nam je dragocen prihod.

    • Vesli Padobranac

      14:22 // 27. 6. 2022.

      Nije ni čudo...Većinu vas treba poslati na ubrzani kurs o turizmu i ugostiteljstvu...
      Sokobanja živi od stare slave.

    • Paradajz turista

      14:27 // 27. 6. 2022.

      Sada svi idu na more.. Verovatno je to razlog sto zbog korone isli ranije po banje. Mislim da ce ova godina biti losija zbog toga.

    • Ivan

      15:48 // 27. 6. 2022.

      Vi u Sokobanji morate da poboljsate kvalitet smestaja pre svega. Namestaj iz '80-tih godina proslog veka je kod vecine vas nesto uobicajeno.

    • Жвалави пастир Шизоје

      17:59 // 27. 6. 2022.

      Иване,
      И ти си из 80-их година прошлог века па волиш да живиш.
      Још и зановеташ?!

    • Var tehnolog

      19:13 // 27. 6. 2022.

      Ima li neki gazda ili gazdarica iz Dobrujevac?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: