Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 14. 11. 2021.

| Ekonomija

Od ponedeljka prijava za novih 20 evra državne pomoći, isplata u decembru

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
evri
Prijava za one koji se nisu prijavili traje do 30. novembra; foto: Lj. F.

U ponedeljak, 15. novembra, počinje prijava građana za 20 evra pomoći iz budžeta Srbije koju će punoletni građani dobiti u decembru, saopštavaju iz Ministarstva finansija. Građani koji su se za novčanu pomoć prijavili maja meseca, kao i penzioneri i korisnici socijalne pomoći neće morati da se prijavljuju za ovu isplatu novčane pomoći.

Oni koji su u međuvremenu postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, za novih 20 evra mogu da se prijave od 15. do 30. novembra na portalu Uprave za trezor.

Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijave čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa - rekao je ministar Mali.

Kako je rekao, više od 5,7 miliona građana je dobilo po 30 evra novembra, a sva tri paketa pomoći privredi i građanima Srbije vredna su ukupno 8 milijardi evra.

Podsetio je i da najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara februara sledeće godine, što je predviđeno budžetom za 2022. godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SARENI

    10:27 // 3. 12. 2021.

    Niko nevoli penzionere...elti stare osobe sem unucad ako imaju bolju openziju da im daju neki dinar al takvih je malo..i kad cujete nekoga ko je na nekoj funkciji da misli na penzionere on stvarno misli all sto vec neodose na groblje

  • Zikica

    04:12 // 15. 11. 2021.

    Ja ne dobih jos ni onih prvih 30 evra, ni drugih +30 evra!!! Za sve me preskacu, a ovih 20 ce mi uplate? Obecanje, ludom radovanje!!!

    • Pera

      17:14 // 1. 12. 2021.

      Bice da racunaju da imas solidna primanja...

  • teča

    19:23 // 14. 11. 2021.

    Penzioneri(većina),ovi što ga vole više od dece i koji bi zadnju kap krvi dali za njega(bolesno), pazite da se ne razbahatite tolikim parama cccc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: