Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:06, 9. 7. 2021.

| Ekonomija

Od ponedeljka skuplji tehnički pregledi u Jablaničkom okrugu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
tehnički
Umesto 4.500 dinara, vlasnici automobila će sada plaćti 6.000; Ilustracija; foto: A. K.

Od 5. jula uvedena su nova pravila za tehničke preglede u celoj Srbiji, a to je nateralo vlasnike tehničkih pregleda iz Jablaničkog okruga da se danas sastanu i dogovore nove cene koj će važiti da od ponedeljka 12. jula. Kako navodi jedan od vlasnika agencije glavni uzrok povećanja cena jeste to što sada u jednom danu mogu izvršiti mnogo manje pregleda nego pre, ali i skupa nova oprema koju sada moraju da imaju.

Najviše problema agencijama je napravilo uvođenje nadzornih kamera, te sada svaki tehnički pregled mora da ima bar dve kamere kojima snima vozilo, a snimke sa kamera vlasnici tehničkih pregleda moraju da čuvaju na diskovima narednih godinu dana.

Za 8 sati radnog vremena negde oko 5,6 vozila uspemo da završimo jer je sada sve mnogo ozbiljnije i moraju da se ispoštuju svi propisi. Vi ne možete namestiti video nadzor bez 1.000 evra, i to je minimalna cena. Pa onda sve preglede morate da imate na diskovima, koje čuvate godinu dana. To sve košta, a da ne pričam o novoj opremi koja je neophodna - rekao je vlasnik tehničkog pregleda.

Zakonom nije određena cena tehničkog pregleda tako da u Srbiji trenutno vlada slobodno tržište, ali ono što je zajedničko za sve jesu propisi koji moraju da se ispoštuju.

Moralo je da dođe do ovoga, poslednji pu smo cene menjali 2018. godine. Na primer tehnički za putničko vozilo je koštao oko 4.500 dinara a sada će koštati oko 6.000. Ljudi moraju da shvate da nismo ni mi krivi što je sada tehnički skuplji. Sa druge strane sada više nema propusta i popuštnja, jedna sitna greška košta i plaća se kazna. Radnici sada moraju da imaju specijalzovana odela - rekao je naš sagovornik.

Veliki problem imaće vlasnici autobusa i kamioni sa prikolicama jer je u Jablaničkom okrugu vrlo mali broj tehničkih pregleda dobio dozvolu da radi te tehničke preglede.

Dodatni problem napraviće autobusi i tegljači sa prikolicma jer nemaju gde da urade tehnički. Ista situacija je u Nišu gde kod nas dolaze vlasnici motocikala da urade tehnički pregled. Mi ne možemo da ih vraćamo - kaže vlasnik tehničkog pregleda.

Podsetimo, novi Zakon o registraciji na snagu je stupio prošlog ponedeljka, a vozačima za rešavnje problema izduvnih gasova je data šansa da to reše u naredne dve godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PETAR

    20:15 // 12. 8. 2021.

    Mangupska država

  • Nikola

    11:57 // 11. 7. 2021.

    Glasali ste za ovu sektu, sada uzivajte u čarima ove nesposobne i bahate vlasti. 6000 za tehnički?! Pa da li je to normalno? U okruženju 20e

  • Danijel

    12:38 // 10. 7. 2021.

    I treba da poskupi u Nisu zadnje deset godine povecan broj vozila za 20000.Koliko vidim kada se vracaju sa posla sve po jedan u kolima i svaka susa ima kola i truju zivotnu sredinu.Nis najzagadjeniji grad u Srbiji,tesko im da putuju autobusom.Samo udri lenj narod!

    • Kimi

      23:31 // 9. 8. 2021.

      Koji bus? Jel onaj bus što ga zimi čekamo dok se ne smrznemo ili leti dok ne popadamo od vrućine? A kada se uđe, leti greje, a zimi hladi. Pravi uslovi za 21. vek. Da je prevoz pouzdan i da redovan, a i čist, realno bi bilo daleko više putnika, i iz ekonomskih razloga. Ovako ne predstavlja alternativu, jer je nikakav.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: