Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 24. 2. 2021.

| Ekonomija

Od sutra skuplja putarina za sve tipove vozila

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Danas
putarina
Od sutra skuplje; foto: V. M. R.

Umesto 1.460 dinara, koliko je do sada koštala putarina na relaciji Beograd - Preševo, vozači automobila će ubuduće izdvajati 1.490 dinara, dok je poskupljenje putarine za kamione čak 160 dinara. Nove cene za koje je Putevima Srbije saglasnost dala Vlada, na snazi su od sutra 25. februara, a primenjivaće se samo na pojedinim deonicama.

Odluka Vlada još nije javno dostupna, ali će poskupljenje biti još jedan udar na džep onih koji svakodnevno koriste ili često koriste srpske auto-puteve. Rast cena putarine, kako piše Danas, u Vladi vide kao usklađivanje.

Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 odsto i u skladu je sa rastom cena na malo - inflacijom - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Naglašava se da neće poskupeti putarina na svim deonicama, već samo na pojedinim. Putarina na najdužoj deonici ka jugu, od Beograda do Preševa, biće skuplja za 30 dinara, ali će zato za kamione poskupeti 160 dinara.

Beograd - Dimitrovgrad poskupljuje za 20 dinara za automobile i 140 dinara za kamione.

Još prošle godine nadležni su govorili o gubicima u naplati putarine zbog korone, izolacije i slabijeg kretanja građana, pa je bilo predloga o poskupljenju od 5% ili 6%, ali se od toga za sada odustalo.

Podsetimo, cena putarine u Srbiji poslednji put je menjana u 2019. godini.

Tada je Srbija bila među zemljama regiona sa skupljom putarinom.

putarine Ovako je bilo u regionu u 2019. godini

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pex

    12:02 // 27. 2. 2021.

    Odlučio sam da pocepam diplome i krenem iz početka u prvi razred "nove" osnovne škole, ja nisam naučio matematiku, 50rsd x 1,8% =60rsd.... Definitivno sam glup i moram da se vratim u prvi osnovne

    • milan

      13:55 // 2. 3. 2021.

      Svaki dan putujem Leskovac - Doljevac i putarina je bila 50 dinara. Sta je sada ovo 60 dinara. Kako je to 1.8% povecanje, mada neki spominju i 3%. Pa i da je 5% pa ne moze biti toliko. Kako vas nije sramota. Nasli ste pa ste zasli. Udri po siromasnom jugu. Nece vam ovo proci!!!

  • ZoRaN

    11:56 // 25. 2. 2021.

    Samo JAKO. Opleti još po ovom opljačkanom narodu! Ovo je posledica onoga: 'Čega se pametan stidi - to budala zaokruži'!

  • Robin Hud

    09:51 // 25. 2. 2021.

    O njihovom obrazlozenju poskupljenja ne treba trositi reci, jer za sve izmisle neko glupo obrazlozenje. Ali, moraju da racuna da nam ne "skoci" standard poslednjim povecanjem plata i penzija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: