Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 4. 10. 2017.

| Ekonomija

Odbačena prijava protiv Bulatovića za poresku utaju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bulatovic
Bulatović svojevremeno na stadionu Čair; foto: JV arhiva

Zbog toga što ne postoji sumnja da je utajio porez, niti sumnja u drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odbacilo je krivičnu prijavu za poresku utaju koju je poreska policija podnela protiv aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, zbog njegovih poslovnih poteza koje je povlačio dok je bio na čelu Fudbalskog kluba Radnički.

Poreska policija je podnela prijavu zbog sumnje da je Bulatović, dok je bio na čelu kluba, fudbalerima i sportskim radnicima u više navarata isplaćivao novac na ime sudskih presuda, a da pritom nije obračunao porez.

Takođe je, utvrdila je poreska policija, dvanaestorici igrača platio stanarinu, a da opet nije platio porez.

Prema proračunima poreske policije, Bulatović je na taj način utajio više od 5 miliona dinara poreza.

U rešenju Tužilatva piše da su, nakon prijave, saslušani svi relevantni svedoci, a među njima i sam Bulatović. On je na saslušanju rekao da nije ekonomista po struci i da je u vreme dok je bio na čelu kluba angažovao privatnu knjigovodstvenu agenciju.

Stručna lica su sačinjavala knjigovodstvenu dokumentaciju i njemu je samo dostavljano na potpis. Račun kluba je bio u stalnoj blokadi. Seća se da je bilo nekih sudskih odluka i da je klub bio dužan da postupi u skladu sa njima. Odliv novčanih sredstava vršen je prinudnim putem - rekao je Bulatović na saslušanju, a piše u rešenju Tužilaštva.

Dva puta je rađeno i ekonomsko-finansijsko veštačenje i na kraju je doneta odluka da se krivična prijava odbaci.

Imajući u vidu ovakvo činjenično stanje, nalazim da su isplate na osnovu zarada i drugih prihoda zaposlenim radnicima, sportistima i sportskim stručnjacima u periodu kada je odgovorno lice u FK Radnički bio osumnjičeni Darko Bulatović vršene na osnovu prinudne naplate plenidbom nad novčanim sredstvima dužnika fudbalskog kluba - zaključuje zamenik javnog tužioca.

Zamenik tužioca navodi i da nije utvrđeno ko je u klubu bio upoznat sa prinudnom naplatom u vreme dok je Bulatović bio na čelu kluba, kao i da je prinudna naplata bila kontinuirana.

Bulatović je, kako je utvrđeno, prekršio zakon samo u delu neplaćanja poreza za stanarine koje je klub plaćao igračima. Veštak je izračunao da je ta cifra nešto veća od 77.000 dinara, ali kako piše u rešenju, s obzirom da je niža od 150.000, ne postoji uslov za okrivljenje.

Podsetimo, Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Bulatovića pre nešto više od godinu dana, u vreme kada je on postao jedan od glavnih kandidata za gradonačelnika Niša.

Ubrzo nakon što je postao gradonačelnik, Bulatović je, sa jedne od sednica niškog parlamenta, išao i na saslušanje u Tužilaštvo.

Iako je zvanično napustio Radnički još pre nekoliko godina, njegova povezanost sa klubom je i danas neraskidiva, pa je tako nedavno službenim vozilom grada išao u Lučane na utkamicu niškog kluba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    17:32 // 5. 10. 2017.

    Urednice,kakve veze ima ekonomija sa Lambrozom i ovom vescu?

  • Misko

    20:02 // 4. 10. 2017.

    Sta radi ovaj predsednik Vucic, Dzunic u zatvoru bio mesec dana, Bulatovic pod istragom, Bandjur krivicno osudjen u Mitrovici, Miki hiljadarka, Nesa guska a sada i Bata drvar, bruka gradjani Nisa.

    • Smuk

      23:15 // 4. 10. 2017.

      @Misko : Paaaa ... av, av ih je birao i postavljao- nisam ja.

  • Gaga

    15:35 // 4. 10. 2017.

    Sve ce to gradjani Nisa platiti! I utaje poreza, i slupane sluzbene automobile, i mobilne telefone, i uzimanja mita " dementne" majke, i kradju struje , ...., pa placamo im i racune za struju , vodu, grejanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: