Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 31. 10. 2016.

| Ekonomija

Odleteo prvi avion iz Niša za Bratislavu

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
bratisalva
Prvi avion do Bratislave; foto: JV

Sa niškog Aeredroma “Konstantin Veliki” za Bratislavu su poleteli prvi putnici avionom niskobudžetne kompanije “Ryanair”, koja će od danas na liniji Niš - Bratislava saobraćati dva puta nedeljno.

Kako je najavljeno na promociji irske avio-kompanije, cena karata u promo periodu će do 19. maja koštati 2.444 dinara u jednom smeru i moći će da se rezerviše na zvaničnom sajtu kompanije.

Tom prilikom je gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da je ovo 8. let u nizu iz Niša od planiranih 9, te da se aerodrom razvija baš onako kako su Nišlije to želele više od tridesetak godina.

Zadovoljstvo mi je da najavim novi let iz Niša do Bratislave koja se nalazi u srcu Evrope, na samo pola sata od Beča. Očekujemo da na godišnjem nivou niški aerodrom ima oko 300.000 putnika, plus kargo saobraćaj koji se takođe razvija - rekao je Bulatović.

On je dodao da će niški aerodrom do kraja godine zabeležiti rekord od preko 100.000 putnika. 

Prvi avion iz Niša u Bratislavu su ispratili i ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagma Repčekova i ministar turizma Rasim Ljajić.

Pored Berlina, Dizeldorfa i Bratislave, sa ovog aerodroma "Ryanair" će uvesti još i destinaciju za Milano, odnosno Bergamo, dok će, prema najavama gradonačelnika Niša, početkom novembra biti  promovisana i prva redovna kargo linija Niš–Istanbul.

Uz irskog prevoznika, sa niškog Aerodroma se putnici prevoze avionima “Wizz Air”-a i to do Malmea, Bazela, DortmundaMemingema i Ajndhovena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    11:36 // 1. 11. 2016.

    Kada je promo period? Ja sam videla na sajtu drugu cenu.

  • Nela Spasic

    10:20 // 1. 11. 2016.

    Kad ce let za Pariz?

  • Nikolaj

    21:10 // 31. 10. 2016.

    Zivim u Cirihu i nekada je bilo bas iz Ciriha letovi ka Nischu! Neznam koliko se ponovo izplati redovna linija Zürich-Nis?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: