Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 21. 6. 2017.

| Ekonomija

Odložen konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Majakovskog

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Socijalni stanovi
Kada će ovi stanovi dobiti stanare?; foto: V. M.

Iako su u Gradskoj stambenoj agenciji marta kazali da će konkurs za socijalne stanove biti raspisan početkom juna, sada je direktor Gradska stambene agencije Vladan Stojanović kazao da će biti pomeren za jul. Razlog je, navodi Stojanović to što moraju da se promene uslovi konkursa.

Promene se, navode Stojanović, odnose na povećanje kvadrature stanova koje će Grad da iznajmljuje, ali i na smanjanje cene kvadrata koji će biti na prodaju. Nova cena usvojena je na senici Gradskog veća. 

S obzirom da smo na javnoj nabavci dobili niže cene od onih koje su bile pretpostavljene, rade se izmene u tom smislu da je onaj novac koji je uložen, manji od projektovanog iz 2012. To znači da će se povećati površine stanova koji ostaju Gradu u trajnom vlasništvu za iznajmljivanje. Po osnovnom projektu to je bilo 787 m2, a s obzirom na to da smo dobili manju cenu na javnim nabavkama za izgradnju, ta površina se povećava i sada iznosi 982 m2, a stanovi koji se prodaju, umesto nešto više od 700 evra, koštaće 634 evra po m2 bez PDV-a - kazao je Stojanović.

On je dodao da je završeno sve što se tiče izgradnje, ali da neke odluke "moraju da budu usvojene na Skupštini Grada da bi konkurs uopšte bio raspisan".

Neophodno je da se ova promena i još jedan akt usvoje na Gradskoj skupštini i nakon toga se stvaraju uslovi da se raspiše konkurs. Mi očekujemo da tokom jula bude taj konkurs - rekao je Stojanović.

Podsetimo, Stojanović je 27. marta izjavio da će konkurs biti raspisan "za 45 dana" od tada i dodao da je izgradnja ovih stanova koštala je oko 160 miliona dinara. Direktor GSA je i tada kazao da će cena kvadrata biti 634 evra plus PDV. Međutim, ova odluka je tek danas bila na dnevnom redu sednice Gradskog veća. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LosMi

    23:31 // 21. 6. 2017.

    Kakva gomila nesposobnjakovica iz GSA, nedao bog da rade nesto u privatnom sektoru ne bi imali ni za casu vode!!!

  • ivan

    19:00 // 21. 6. 2017.

    Braćo,to je već podeljeno zaslužnima!

    • MENINISTANETREBA

      12:35 // 22. 6. 2017.

      DA DA DA-podeljeno i placeno

  • Ivana

    16:09 // 21. 6. 2017.

    Koja ste vi sramota od gradske vlasti! Ajde sto zamajavate narod vec 3 godine s tim stanovima koji nikako da se zavrse, nego sto sad izmisljate nekakvo smanjenje cene. Pa to je i dalje 700 evra po kvadratu koji prethodno moras da platis da bi trazio povracaj pdv-a. Znaci preko 40 hiljada za stan od 60 kvadrata. To socijala!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: