Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 23. 7. 2019.

| Ekonomija

Odobren predlog da niška Toplana nađe privatnog partnera, firma (ne)poznata

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Gradsko veće
Većnici bili za predlog Toplane; Foto: V. M. R.

Predlog niške Toplane da za rekonstrukciju 10 kotlarnica koje rade na mazut i imaju gubitke, nađe privatnu firmu za partnera, usvojili su i gradski većnici, uprkos tome što su protiv ovakvog modela bili i iz Centra za zaštitu potrošača "Forum" i iz Udruženog pokreta slobodnih stanara.

Iako su stanari ukazivali na to da se u javno-privatno partnerstvo ulazi jer je posao unapred dogovoren sa poznatom firmom, direktor Toplane Predrag Milačić negirao je ove sumnje, rekavši da će po ispunjenju procedure biti raspisan javni poziv, na koji može bilo ko da se javi. Toplana dimnjak Ko će biti privatni partner Toplani? Foto: JV/Lj. Jocić

Ipak, na sednici Gradskog veća je, obrazlažući ovakvu inicijativu Toplane, Dragiša Nikolić iz ovog preduzeća rekao da se sa jednom privatnom firmom, koju ne želi da imenuje iz poslovnih razloga, već tri godine analizira rad daljinskog grejanja. Ta firma je, kako je kazao, "ušla u pore" niškog sistema.

Mi na ovome radimo zajedno sa jednom kompanijom već tri godine. Oni su ušli u svaku poru našeg tog sistema, videli šta treba da se uradi i 17. decembra su podneli predlog - naveo je Nikolić.

Ime firme zbog koje su se i opredelili za model javno-privatnog partnerstva nije želeo da pominje ranije ni direktor Toplane Milačić, pozivajući se takođe na poslovnu etiku. Ipak, u odluci Nadzornog odbora preduzeća se navodi da je reč o firmi Veolia. Ova kompanija je predložila da uloži 2,7 miliona evra u rekonstrukciju 10 kotlarnica, na kojima bi onda preuzeli proizvodnju i radnike, a energiju bi prodavali Toplani.

Zaštitnik potrošača iz Centra "Forum" Jovan Jovanović, koji je inače u Savetodavnom telu Toplane, kazao je da je ovakva inicijativa "preskočila" ovaj organ. Glavni argument protiv ovakvog modela sa njegove strane bio je to što još jedan posrednik između Toplane i potrošača nikako ne bi mogao da smanji cenu.

Ipak, direktor Toplane je bio izričit da grejanje zbog ovoga neće poskupeti.

Podsetimo, Toplana je predložila da se nađe privatni partner za rekonstrukciju kotlarnica Ledena Stena, Pasi Poljana, Čair, Ardija, Knjaževačka, Somborska, Pantelej, PMF institut, Mokranjčeva i Ratko Jović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djunta

    17:17 // 23. 7. 2019.

    Imace tu i za privatne racune i dzepove i status-radi sta hoces,samo mi ne diraj direktorsko mesto i plateterinu !

  • Stanislav

    14:46 // 23. 7. 2019.

    Mutljavinje nesposobne. Zna li PREDSEDNIK nešto o vama? Sta i kako radite.

  • Bruno

    13:43 // 23. 7. 2019.

    Nepoznata firma?! Isto ko što GAT iz N. Sada menja trafoe, a ne radi to više EDN. Čiji li brat drži ovu firmu?

    • brdo

      16:19 // 23. 7. 2019.

      Zaboravio si i da prikljucak,brojilo,ne mozes da postavis bez pomenute firme.do sada je prikljucak bio oko 30000 a raspitajte se sada.skoro duplo.e sve je to politika.bruka.i djaba kucamo mi ovde i pricamo kada se sve zna ali nema ko da proveri.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: