Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 2. 3. 2018.

| Ekonomija

Održan protest u znak podrške otpuštenim radnicama u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
PROTEST prokuplje foto lj.m
Okupljeni najavili podršku i na ostalim suđenjima otpuštenim radnicama; foto: Lj.M.

Pripremno ročište jednoj od tri otpuštene radnice Turističko-sportske organizacije bilo je povod da se ispred zgrade suda okupi nekoliko desetina Prokupčana, predstavnika raznih udruženja i organizacija iz cele Srbije, kako bi, "naoružani" parolama i transparentima, apelovali na državne organe da, kako kažu, poštuju zakon i ne sprovode politiku vladajuće stranke, pojedinaca i lokalne vlasti.

Učesnici protesta kažu da su se okupili jer žele da skrenu pažnju javnosti na ovaj slučaj koji je, kako tvrde, potpuno ispolitizovan i služi za zastrašivanje svih slobodoumnih građana i radnika koji se ne slažu sa politikom lokalnog SNS i jednoumlja koje se već nekoliko godina sprovodi u Prokuplju.

Okupljanje nema veze sa politikom, ali želimo da podržimo žene i stavimo do znanja pravosudnim organima da samo treba da poštuju i sprovode zakon, a ne volju pojedinaca. Ne želimo da vršimo pritisak ni na koga, ipak, stavljamo do znanja da nikakav uticaj van pravosudnih institucija i poštovanja zakona neće proći u ovom slučaju – kaže Vanja Stojanović koji je i sam kao predsednik sindikata dobio otkaz u TSO.

Inače, članovi Štrajkačkog odbora Nezavisnog sindikata TSO isterani su sa posla krajem novembra 2017. godine jer su pružili podršku koleginicama iz službe higijene koje su ranije dobile otkaz zbog navodne racionalizacije.

Jedna od otpuštenih članica Štrajkačkog odbora Emina Rnjak se sticajem okolnosti prva pojavila pred sudom i kaže da se radi o pripremnom ročištu gde su predloženi svedoci i zakazano novo ročište sredinom maja.

Mi smatramo da smo koletelarna šteta jer smo se drznule da dignemo glas protiv, po nama, nerazumne racionalizacije gde je ukinuta Služba higijene i svih 8 čistačica su dobile otkaz. Poslodavac je, umesto da razmisli i preispita svoju odluku, uručio i nama otkaze – podseća Rnjak.

Okupljeni ispred prokupačkog suda su naglasili da je ovo samo početak protesta i najavljuju dalja okupljanja u vreme sudskih postupaka i za ostale radnice koje su dobile otkaz, zbog čega su i tužile Turističko-sportsku organizaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prokupcanin

    19:55 // 2. 3. 2018.

    Bahata naprednjacka vlast, gde god se okrenes sire neku mrznju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: