Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 15. 10. 2019.

| Ekonomija

Ogranak "Fajnenšl Tajmsa" dodelio 4 nagrade za Slobodnu zonu Pirot

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Širi se na Dimitrovgrad i Babušnicu
Opet nagrađeni; foto: Ministarstvo finansija

FDI magazin, koji je deo najvećeg poslovnog časopisa Fajnenšl Tajms, dodelio je Slobodnoj zoni Pirot 4 nagrade - za podršku okolnim područjima, povezanost, proširenje i za podsticaje investitorima.

Prošle godine stručnjaci poslovnog časopisa proglasili su Slobodnu Zonu Pirot za najbolju u Evropi i 3. u svetu, a ovog puta zavredili su više nagrada.

Po izboru urednika, kako saopštavaju iz Slobodne zone, dodeljena im je nagrada za podršku okolnim područjima, na šta je uticala odluka da Zona proširi svoje kapacitete na 2 susedne opštine, Dimitrovgrad i Babušnicu.

Slobodna zona Pirot u Srbiji je zaslužna za podršku svom okruženju. Po prvi put se 11 hektara teritorija Slobodne zone proširuje na nerazvijene i devastirane susedne opštine Dimitrovgrad i Babušnica. Proširenje će omogućiti otvaranje 121 radnog mesta. Kompanija Eko Raber će započeti proizvodnju u Dimitrovgradu 2019. godine, uloživši 2,5 miliona evra u novu fabriku za recikliranje otpadnih guma - navodi se u Magazinu.

Kada je reč o posebnim nagradama, Slobodna zona Pirot je nagrađena za dobru povezanost, imajući u vidu blizinu Koridora 10 i zbog projekta Logističkog centra Pirot.

Priključak koji povezuje autoput i Zonu nalazi se na 300 metara od ulaza u Slobodnu zonu Pirot. Logistički centar sa 2 glavna infrastrukturna dela, železničko-putnim terminalom i 35 hektara zemljišta infrastrukture za skladišta, fabrička postrojenja i druge prateće objekte, omogućiće prevoznicima da preusmere tranzitnu robu sa puta na železnicu - stoji u odluci za nagradu.

Direktor Dragan Kostić izjavio je za časopis da moderne Slobodne zone, kakvim teži i ona čiji je direktor, mora obezbediti svojim korisnicima sveobuhvatne uslove za kontinuirane inovacije i napredak, radi opšte koristi i prosperitet društva.

Ostale 2 nagrade dodeljene su za planirane investicije postojećih korisnika i zbog podsticaja na nivou zemlje.

Slobodna zona Pirot počela je sa radom aprila 1998. godine, a nalazi se na površini od preko 120 hektara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    17:56 // 15. 10. 2019.

    Kad bi postojala nagrada za korupciju Pirot bi bio ozbiljan kandidat za glavnu nagradu i u tom polju.

    • tigrovac

      18:55 // 15. 10. 2019.

      Nagradu trebaju dobiti ovi sto u tigru sastave mesec sa 40 000 u ocajnim uslovima.Konobar u Nisu ima 30 000.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: