Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 13. 12. 2012.

| Ekonomija

Ogromni dugovi prokupačkog Vodovoda

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
Atanaskovic-direktor-vodovoda-prokuplje.jpg

Trenutni dug prokupačkog Javnog preduzeća „Gradski vodovod“ iznosi čak 185 miliona dinara, saopšteno je iz tog preduzeća.

U tu sumu spadaju dugoročni i kratkoročni krediti, dugovanja prema dobavljačima, 3 zaostale zarade za 165 zaposlenih.

Samo u prvih 11 meseci ove godine „Vodovod“ je napravio dug od 19, 5 miliona dinara, kaže direktor Slaviša Antanasković koji je funkciju preuzeo krajem novembra. On kaže da je preduzeće dovedeno u "stanje preteće nelikvidnosti".

- Po mojoj oceni uzrok ovako katastrofalne situacije je nedomaćinski odnos mog predhodnika, ali i lokalne samouprave, koja je kao osnivač preduzeća trebalo da pokaže viši stepen odgovornosti i kontrola. Ne mogu da kažem kada ćemo uspeti da smanjimo dug, jer smo kreditno nepodobni. Jedina nada nam je lokalna samouprava. Imam čvrsta uveravanja predsednika Prokuplja da će se do kraja godine uplatiti 10 miliona dinara „Vodovodu“ koji mu po planu i pripadaju - rekao je Antanasković na konferenciji za novinare.

On je dodao da i pored alarmantno loše finansijske situacije jednog od najvažnijih preduzeća u Prokuplju, stiže i dobra vest. Nemačka Razvojna banka KFW odobrila je kredit od 3 miliona evra za rekonstrukciju vodovodne mreže u centru grada i zamenu azbestnih cevi, zamenu dela magistralnog vodovoda u dužini od 7 kilometara, izgradnju novih rezervoara Hisar i Đurevac i automatizaciju sistema.

- Kredit je na 14 godina, uz grejs period od dve godine i kamatom od 2, 24 odsto. Od toga 30 odsto je donacija banke, a ostalo će raspodeliti između Ministarstva finansija, lokalne samouprave i „Vodovoda“. Realizacija projekta počinje septembra 2013. godine - pojašnjava Antanasković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Verica ilič

    13:38 // 20. 12. 2012.

    Tako je Milice zamisli pod presednicu opštine neznam kako se zove,ne bitno,to je katastrofa! U nikad dosta šta se radi URS je zlo za Prokuplje,ma za Srbiju! Pogledaj Dinkiča i njegova obečanja!!!

  • Milica Todorovič

    12:39 // 20. 12. 2012.

    Ma kakav vodovod,kakva hala leglo je opština,nepismeni! Treba kadar,treba na čelu čoveka koji misli na ovaj bedan narod!

  • Verica ilič

    12:04 // 20. 12. 2012.

    Uh da ne zaboravim i ovo da kažem! Dokle mislite da zapošljavate preko stranke,neradnike tatine i mamine sinove i kčeri! Zar misliš DINJO da narod nezna ko si ti? Ma najgore za Prokuplje si ti! Dočiče i do tebe zlo,koje si ti radio,uništavaš sve pre tobom samo da sedneš u fotelju!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: