Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 8. 10. 2020.

| Ekonomija

"Oko sokolovo", sistem kontrole parkiranja, u planu i za Niš

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
parkiranje Knjaževačka
Oko sokolovo od naredne godine beleži vozila u prekršaju u Nišu; foto: čitalac

Jesu li vozači u Nišu propisno parkirali svoj automobil, od naredne godine trebalo bi da proverava sistem Oko sokolovo, koji već postoji u Beogradu. Ovo je najavila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da bi se time uveo komunalni red i, po uzoru na beogradsku, dopunila i niška gradska kasa.

Ovakav sistem kontrole propisnog i nepropisnog parkiranja, za koji beogradska vlast kaže da je "srpski proizvod jedinstven u svetu", obezbediće prohodnije trotoare, očekuje niška gradonačelnica.

Gradu Beogradu je Oko Sokolovo za mesec dana prihodovalo 140 miliona dinara, a sa zaposlenima je bilo ušteda od oko 2 i po miliona evra. Ti ljudi nisu otpušteni, nego su kao komunalna milicija preusmereni na neke druge poslove komunalne milicije - objašnjava Sotirovski.

Oko sokolovo će, tvrdi gradonačelnica, smanjiti i neprijatne situacije na ulicama između saobraćajaca i radnika Parking-servisa, sa jedne, i građana koji nepropisno parkiraju, sa druge strane.

Kada to vozilo prođe i snimi ljude koji su se pogrešno parkirali, nećemo biti u situaciji da prisustvujemo neprijatnim scenama da se zaposleni u parking servisu ili saobraćajnoj policiji raspravljaju sa ljudima koji su pogrešno parkirali - rekla je Sotirovski.

Inače, kada je počeo sa primenom u Beogradu, sistem Oko sokolovo predstavljen je kao softver koji se postavlja na multifunkcionalna specijalna vozila da bi fotografisala nepropisno parkirane automobile u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, kolovozu, trotoarima, a Komunalna milicija na osnovu toga šalje prekršajne naloge na kućnu adresu.

Kako je gradonačelnicima i predstavnicima devet srpskih gradova najavljeno na jučerašnjoj prezentaciji ovog sistema u Beogradu, softver i stručna pomoć u vezi sa njegovom primenom biće besplatni za sve zainteresovane gradove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miko

    05:07 // 11. 10. 2020.

    Bože, koliko li je bahata. Da, da treba kažnjavati narod to je politika šta ona drugo treba da radi. Narod da kažnjava, a kome kleči sva u belom plaštu, kome se zaklinje?! Kome služi, to nisu nišlije. Ko su oni? Ko je ona? Narodu treba da je u službi.
    Jadan narod.

  • igor

    04:27 // 11. 10. 2020.

    Izjavila tzv.gradonacelnica...

  • Meastro

    13:20 // 9. 10. 2020.

    OKO ĐAVOLOVO!
    Ako ako, i treba, stegni jače narod kad je glup, kad ćuti i trpi i glasa sve to. Kao prvo, a kao drugo, gradonačelnici sve ima da budu gori kada nisu direktno birani, nego postavljani. Da su se borili pa da su izabrani, možda bi malo i drugačije bilo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: