Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 26. 4. 2021.

| Ekonomija

Olakšice investitorima u novoj zoni u Leskovcu, Cvetanović najavio dolazak turske kompanije

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
aptiv
Žele da ovim privuku nove investicije; foto: arhiva JV

Svi investitori koji grade ili će u narednom periodu početi gradnju pogona u "Novoj zelenoj zoni" u Leskovcu biće oslobođeni plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, odluka je koju su danas prihvatili članovi Gradskog veća. Ovom odlukom "zelena zona" će biti još privlačnije mesto za dolazak potencijalnih investitora, obrazložio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da tokom maja očekuje potpisivanje ugovora sa još jednom kompanijom iz Turske.

Na površini od skoro 43 hektara, u lekovačkoj "zelenoj zoni" već se naleze fabrike "Aptiv" i "Statovac", a s obzirom na to da se po rečima gradonačelnika Leskovca mnoge kompanije javno rasituju o dolasku, odlučeno je da Gradsko veće prihvati zahtev Odeljenja za društvene delatnosti i da investitori budu maksimalno oslobođeni plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Ovakav predlog se obrazlaže ostvarivanjem cilja privrednog razvoja grada Leskovca, pospešivanja investiranja postojećih investitora u vidu nove izgradnje i proširenja postojećih kapaciteta, kako bi se stvorili pozitivni uslovi za nove potencijalne investitore za kupovinu zemlišta i investiranja u "Novoj zelenoj zoni" - stoji u obrazloženju predloga.

Nova radna mesta gradonačelnik Leskovca očekuje već tokom naredne godine, pošto je najavio da će tokom maja biti potpisan ugovor sa turskom kompanijom i rekao da je Leskovac otvoren kako za domaće tako i strane investitore.

Fabrika "Mladost" upošljava 200 radnika, očekuje se proširenje kapaciteta i još 50 radnih mesta. Tokom maja se nadam da ćemo potpisati ugovor sa turskom kompanijom koja će se baš graditi u "Novoj zelenoj zoni". Posle ovoga očekujemo da se i domaći investitori uključe, s obzirom na to da je ovo dobra lokacija za poslovanje. Radnih mesta nikad nije dovoljno, želimo ih još kako bi naši sugrađani ostajali u svom gradu- rekao je Cvetanović.

Cvetanović je dodao da se Leskovac ubrzano razvija i da se nada da će još novih fabrika stići u taj grad, kako bi ljudi imali mogućnost da izaberu gde će raditi. Rekao je i da ga leskovački privrednici mole da više ne dovode strane kompanije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anko

    06:48 // 27. 4. 2021.

    Дај људима подстицај за паприку и парадајз, а не да их тераш да иду у фабрике коке ће да се покупе и оду чим им дуне

  • Čudesni dribling

    13:38 // 26. 4. 2021.

    Mesko, kakO bi još više iVestitora privuko, predlažem ti da gi zemNJu beZplatno daš, kao i pOsticaj u pare, po 20 iljade Jevra po robu, pardon, radniku!

    • Torpedo

      19:13 // 26. 4. 2021.

      Ja, predlazem, s obzirom da je toliko dobro, da se zaposli kod Turci, da se obogati,jos vise !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: